Jó reggelt, Vásárhely! 493

Húzzunk sapkát és kesztyűt, ha ma reggel útnak indulunk, hiszen mindössze -2 fokra ébredtünk ma reggel. Délután sem lesz rekkenő hőség, mindössze 8-9 Celsius fokig emelkedik a hőmérő higanyszála. Szombat van, végre jöhet a jól megérdemelt pihenés.

Lássuk, mi történt tegnap:

Fejünkbe vettük, hogy kilátogatunk a Csomorkányi templomromhoz, azonban sajnos a földút olyan rossz állapotban van, hogy nem jutottunk el az egykori plébániához. Azt tanácsoljuk, hogy senki ne próbálja meg kocsival megközelíteni!

Beszámoltunk arról, hogy a kormánypártisággal nem vádolható tényfeltáró portál, az Átlátszó lehúzta a keresztvizet az önkormányzatról. Az elmúlt időszak értesítőit böngészve kiderült: döcögősen mentek és nem lettek olcsóbbak a közbeszerzések a városban.

Négy vásárhelyi fiatal sportolót és egy sportvezetőt tüntetett ki a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület és a Rádió 7 tegnap. Azoknak adományoztak díjat, akik 2019-ben kimagasló teljesítményt nyújtottak és öregbítették a város hírnevét.

Sajtótájékoztatót tartott továbbá Cseri Tamás, fideszes önkormányzati képviselő, aki a külföldi munkavállalók kapcsán kihangsúlyozta: nem az idegen munkavállalókkal van problémánk, hanem azzal, hogy a tisztességesen dolgozó vásárhelyieknek bizonyos cégek nem fizetnek tisztességes bér.

Ma Gerzson névnap van, köszöntünk minden ilyen nevű olvasónkat!

Ezen a napon történt:

1535 – Megszületett Bornemissza Péter költő, egyházi és drámaíró, evangélikus prédikátor, Balassi Bálint nevelője

1616 – V. Pál pápa felszólította Galileo Galilei olasz matematikust, filozófust és fizikust, hogy ismerje el: tévedett

1907 – Először használták a taxiórát

1974 – Megszületett James Blunt brit énekes, dalszerző

Kellemes szombati pihenést, szép napot!