A bajnokság esélyese érkezik a Hódtóiba

Fontos és érdekes meccs következik az NB I/B Zöld csoportjában: a Ceglédet fogadjuk szombaton.

Abszolút úgy alakult az elmúlt egy hónap a Kosársuli életében, ahogy azt szerettük volna. Az egyesület fennállásának 25. évfordulója alkalmából, 15 nap szünetet követően újabb nagy győzelemmel örvendeztetheti meg a szurkolókat az ötös szám jegyében a csapat, amely az elmúlt öt meccséből ötöt nyert, így már az 5. a bajnokságban. Igaz, nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen az amerikai Darrell Miller fémjelezte Cegléd a bajnokság egyik nagy esélyese, a Hepp Kupában Piros csoportos alakulatokat is legyőzve bronzérmesek lettek, a tabellán pedig pillanatnyilag a 2. helyet foglalják el – igaz, idegenben annyira nem megy Vavra András legénységének (7-5-ös mérleggel állnak), és hét közben, szerdán Bonyhádon is kikaptak. Az őszi meccset 102-67-re nyerték a ceglédiek.

“Kihívás előtt állunk, de állunk elébe!” – kezdte esélylatolgatását vezetőedzőnk. “A bajnokság egyik legnagyobb esélyese, a második helyezett Cegléd érkezik hozzánk. Mindössze öt vereségük van, igaz, azt mind idegenben szenvedték el. Több rutinos játékosuk van, kiváló mutatókkal rendelkező amerikai és külföldi tapasztalattal bíró edzőjük. Agresszív védekezésükhöz gyors támadásépítés párosul, fizikális kosárlabdát játszanak rengeteg rádobott hármassal. Minden poszton erősebbek nálunk, de igyekszünk fogást találni rajtuk.

„Jó ritmusban van a csapatom és kellő önbizalmunk van, a gyengébb szezonkezdet után alaposan felzárkóztunk az élmezőny mögé. Ha szeretnénk tartani a jelenlegi ötödik helyezésünket, akkor kell ez a bravúrgyőzelem is hozzá nagyon. Nincs betegünk, sérültünk, így teljes kerettel tudunk kiállni. Egyre többen járnak ki örömömre a meccseinkre, remélhetőleg szombaton is megtelik a lelátó, mert szükség lesz a szurkolásra!” – mondta Tóth Tamás.

A bajnoki ezüstért hajtó U20-asaink is pályára lépnek szombaton, kötelezőnek ígérkező győzelem várható a 9. helyen álló ceglédi fiatalok ellen. Ez a meccs február 22-én, szombaton 16 órakor kezdődik, a felnőtteké 18 óra 30 perckor. A belépés ingyenes, minden szurkolót várunk a Hódtói Sportcsarnokba!

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu