Döntött a bíróság: megszüntették Krupiczer mandátumát 1

A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság méltatlanságot állapított meg az MMM – Tiszta Vásárhelyért önkormányzati képviselőjénél csütörtök délután.

A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon kimondták: összeférhetetlenség keletkezett amiatt, hogy a kertvárosi képviselő a Rádió Colort működtető cég, a Krupart Kft. ügyvezetője.  A törvény ugyanis megtiltja, hogy egy önkormányzati képviselő médiatartalom-szolgáltató cég ügyvezetője vagy személyes közreműködője legyen.

Döntött a bíróság: megszüntették Krupiczer mandátumát 9

A politikus ügyében a Csongrád Megyei Kormányhivatal indított pert, mert a vásárhelyi közgyűlés úgy ítélte meg, a Color Rádiót üzemeltető cég kapcsán nem áll fenn összeférhetetlenség. A kormányhivatal megtámadta a vásárhelyi testület döntését, az elsőfokú bíróság pedig a kormányhivatal álláspontjával értett egyet.

A bíróság kimondta, a hatályos jogszabály értelmében Krupiczernél október 13-i képviselővé választásával összeférhetetlenség alakult ki amiatt, hogy a Color Rádiót üzemeltető céget vezeti. Kötelessége lett volna, hogy a közgyűlés október 23-i megalakulását követő 3 napon belül jelentse az összeférhetetlenséget a közgyűlésnek, illetve 30 napon belül megszüntesse azt. A bíróság szerint azonban ezt elmulasztotta, nem tette meg, ezzel méltatlanná vált, ami miatt a mai ítéletben megszüntették képviselői mandátumát. A jelen határozat jogerővé emelkedését követő napon szűnik meg ténylegesen Krupiczer mandátuma, ám a politikus fellebbezhet, ez esetben a Fővárosi Törvényszék bírálhatja el másodfokon az ügyet.

A csütörtöki tárgyalásra Krupiczert Tatár Zoltán aljegyző kísérte el, illetve a DK által menedzselt vásárhelyi képviselő mellett demonstratív módon megjelent a DK választókerületi elnöke, Mucsi Tamás is.

Döntött a bíróság: megszüntették Krupiczer mandátumát 3

Ha az ítélet jogerőre emelkedik, abban az esetben Kertvárosban, a 2-es számú választókörzetben időközi képviselő-választást kellene majd kiírni Hódmezővásárhelyen.

Döntött a bíróság: megszüntették Krupiczer mandátumát

Döntött a bíróság: megszüntették Krupiczer mandátumát 2 Döntött a bíróság: megszüntették Krupiczer mandátumát 4 Döntött a bíróság: megszüntették Krupiczer mandátumát 5 Döntött a bíróság: megszüntették Krupiczer mandátumát 6 Döntött a bíróság: megszüntették Krupiczer mandátumát 8 Döntött a bíróság: megszüntették Krupiczer mandátumát 7

Fotók: Gémes Sándor