A vásárhelyiek szíve a Deszk elleni meccsen is a helyén lesz!

Nincs megállás az NB II-es felnőtt csapatunk számára. A lányok hibátlanul kezdték a tavaszt, kettőből kettő mérkőzést húztak be, lazítani viszont még nem lehet. Szombaton a Deszk otthonában lépünk pályára. A várakozásokról, a gyulai elleni fantasztikus győzelemről csapatunk kapitányával, Szabó Patríciával beszélgettünk – olvasható a hlkc.hu-n.

Eddig is nagyon fontos tagja voltál a csapatnak, azonban a téli felkészülés során csapatkapitánnyá is váltál. Mit jelent ez neked?

„Nem igazán fordult meg a fejemben, hogy csapatkapitány leszek egyhamar, már csak a koromból adódóan sem, hiszen vannak nálam idősebbek a csapatban. Régebben is voltam már csapatkapitány ifistaként, szerettem ezt a pozíciót, mert úgy gondolom, hogy az összes csapattársammal megtalálom a közös hangot. Mikor Ervin megkeresett, hihetetlenül jó érzés volt számomra, hogy rám gondolt és bízik bennem, bár bevallom, hogy voltak félelmeim azzal kapcsolatban, hogy mennyire is fogok helytállni. Hatalmas feladattal jár, meg kell felelnem mind a vezetőségnek, mind az edzőknek, és nem utolsó sorban a lányoknak. Szerencsére a csapatom tagjai is támogatnak, amit próbálok nekik viszonozni. Most pedig hihetetlenül hálás vagyok, hogy egy ilyen CSAPAT „vezére” lehetek.”

Hogy értékeled a felkészüléseteket? Milyen a munka a csapat háza táján?

„A felkészülésünket elég kemény napok/hetek tarkították. Szükségszerű volt, ugyanis fiatal csapatként a gyorsaságunkra tudunk leginkább hagyatkozni, és állóképességünkkel tudunk kitűnni a mezőnyből. Véleményem szerint mindenki próbálta a maximumot kihozni magából, a felkészülés végére szemmel látható volt a fejlődés. Szorgos kis hangyák módjára tesszük a dolgunkat, hiszen tudjuk, hogy csapatként kell megoldanunk a feladatainkat, így nem csak magunkért, de egymásért is küzdünk az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt.”

Az eredmények egészen kiválóak. Mennyi pluszt adott nektek a Gyula legyőzése, gondoltátok volna, hogy ez sikerülni fog? Az eddigi szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtottátok.

„A megváltozott helyzet miatt, mindenki érezte, hogy nem hagyatkozhatunk másra, ezt bizony nekünk kell véghez vinni. Szerencsére ezek a dolgok pozitívan csapódtak nálunk, sokkal összetartóbbak lettünk, és még jobban összekovácsolódtunk a lányokkal. Már a KSZSE elleni meccsen is megfigyelhető volt, hogy hatalmas energiákat mozgósítunk, és hihetetlenül nagy összhang van közöttünk. A hétvégi gyulai összecsapásnál ez tovább csúcsosodott, és egymást segítve egy igazi csapatjáték volt látható. Mindenkit végkimerülésig hajtott a győzni akarás, nem érdekelt minket sem a fáradtság, sem 1-1 elhibázott támadás, vitt előre a bizonyításvágy. Ettől függetlenül egy pillanatig sem görcsöltünk, felszabadultan játszottunk, örültünk minden jól elsült dolognak, ami ezelőtt nem sokszor volt elmondható.  A mérkőzés végén pedig egyfajta extázisba kerültünk, nem hittük el, hogy ez megtörtént. Büszke vagyok a lányokra, hogy EGYÜTT megcsináltuk! Köszönjük a szurkolóinknak, hogy mindvégig támogattak minket!”

Mindezek fényében mit vársz a Deszk elleni mérkőzéstől? Úgy tűnik, hogy azért belerázódtak az NB II-be.

„Természetesen nem szálltunk el a hétvégi győzelemtől, ugyanúgy dolgozunk tovább, ahogy eddig is tettük, hisz van még előttünk jó néhány meccs. A Deszk csapata is viszonylag fiatal tagokból áll, biztosan ők is egy gyorsabb tempót fognak diktálni. A védekezésünk kezd összeállni, szerintem ezzel meg tudjuk fogni őket, illetve a gyors lerohanások akár 60 percen keresztül is ülnek nálunk. Nagy iramú meccsre számítok, ahol bevethetőek lesznek a mi fiataljaink is.  A szívünk a helyén lesz, így nagy gond már nem is történhet.”

Forrás: hlkc.hu
Fotó: Blaskovics T.