Béremelés mellett sem kell elbocsátani senkit a vásárhelyi Hódfó-tól

Béremelés mellett sem csökkenti dolgozói létszámát a vásárhelyi HÓDFÓ Hódmezővásárhelyi Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Erről azután beszélt a Rádió 7-nek Börcsök Györgyi, hogy az év végéig meghosszabbították ügyvezetői megbízatását. Az önkormányzati cégvezető elmondta, hogy 8 százalékkal megemelték az év eleji minimálbéremelés következtében a dolgozói béreket, amelyet kisebb áremeléssel gazdálkodnak ki. Hozzátette, a tavalyi 20 millió forintos nyereségüket is visszaforgatták a cégbe, amely 170, köztük 154 megváltozott munkaképességű dolgozót alkalmaz.

Közlése szerint a legkülönfélébb megrendeléseket teljesítik, például autó illatosítót, dobozokat vagy raschel zsákot is készítenek, emellett hímző műhelyükben életben tartják az országos hírű vásárhelyi hímzést is, amelyet ballagó tarisznyákra, táskákra hímeznek a dolgozók.

Börcsök Györgyi erről részletesen így beszélt: „Áremelést terveztünk be, miután a minimálbér megemelkedett január 1-jétől, a béreket megemeltük. 154 megváltozott munkaképességű ember dolgozhat itt, ami talán többet jelent a városnak, mint hogy 10, 15, vagy 20 millió forint a nyereség.”

Forrás: radio7.hu