A sportélet krémje gyűlt össze a Szent István iskolában 4

Az országban összesen 55 sportiskola működik, melyek közül az egyik Hódmezővásárhelyen található. Ide látogatott el hétfő délután többek között Péni István, Vadkerti Attila, Kudella Panna és Kovács Pál. A sportkonferencián bemutatták az „Így lettünk bajnokok” című könyvet is.

Walterné Böngyik Terézia, a Szent István Általános Iskola intézményvezetője elmondta, hogy az intézmény célja az, hogy olyan kiváló sportolókat neveljenek, akik később akár magukra ölthetik a címeres mezt. Természetesen, akik nem vágynak komoly sportkarrierre, hanem csak szeretnének egészségesen, sportosan élni, szintén számíthatnak az iskolára. A sport szeretetére való nevelés fontos része, hogy olyan már ismert és elismert emberekkel találkozhassanak a gyerekek, akik már megtapasztalták, hogy milyen is az, amikor egy mérkőzésen az egész országot kell képviselni.

A sportélet krémje gyűlt össze a Szent István iskolában 3

Ennek szellemében rendezték meg első alkalommal azt a sportkonferenciát az intézményben, aminek első részében bemutatták az „Így lettünk bajnokok” című könyvet. A jelen 30 hazai klasszis sportolójának történetét feldolgozó, 372 oldalas, exkluzív kiállítású könyv arra a kérdésre keresi a választ, hogy miképpen csinálták, milyenek voltak gyerekként azok, akiknek végül bejött a sportkarrier, vagyis eljutottak a világhírig? Az egyes sportágak ikonjainak olvasmányos sztorijai tanulságok sorával szolgálnak a mai fiatal sportolóknak, azok edzőinek, szüleinek, hiszen az írásokból kiderül: bár a világsikerekig sokféle út vezet, az akaratnak, a kitartásnak, a jó és rossz döntéseknek, a hibák beismerésének, a változtatni tudás képességének, a közvetlen környezetnek egyenként is meghatározó szerepe lehet a cél elérésében.

A sportélet krémje gyűlt össze a Szent István iskolában

A konferencián továbbá felszólalt Péni István sportlövő világklasszis, Vadkerti Attila korábbi válogatott kézilabdázó, továbbá Kudella Panna juniorválogatott vízilabdázó és Kovács Pál ökölvívó is. Továbbá a hódmezővásárhelyi konferencián Kudarctűrés, sikerkezelés címmel tartott előadászt dr. Lénárt Ágota, a Testnevelési Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia tanszékének vezetője, valamint dr. Vízi András gyermektraumatológus a leggyakoribb sportsérüléstípusokról és azok kezelési lehetőségeiről is.

A sportélet krémje gyűlt össze a Szent István iskolában 2

A Szent István Általános Iskola igazgatója hozzátette, hogy Vásárhely nagyon szerencsés, hiszen sok sportklub működik. „Egy ilyen sportklub nem tudja nélkülözni az önkormányzat támogatását, hiszen az itt élő emberek életminősége nagyban függ attól, hogy milyen támogatásban részesülnek. Nem lehet tudni, hogy az ország melyik részén fog születni egy Egerszegi Krisztina vagy egy Puskás Öcsi” – fogalmazott az iskolavezető.

A sportélet krémje gyűlt össze a Szent István iskolában 1

A sportélet krémje gyűlt össze a Szent István iskolában 4

A sportélet krémje gyűlt össze a Szent István iskolában 5

A sportélet krémje gyűlt össze a Szent István iskolában 6

A sportélet krémje gyűlt össze a Szent István iskolában 7

A sportélet krémje gyűlt össze a Szent István iskolában 8

A sportélet krémje gyűlt össze a Szent István iskolában 9

A sportélet krémje gyűlt össze a Szent István iskolában 10

Fotók: Gémes Sándor