Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban 4

A szerelem ezer arcát villantotta fel a Bessenyei Színkör a Valentin-napi zenés-verses irodalmi estjén. Az érzelmek széles tárházát a vásárhelyi költők- Arany-Tóth Katalin, Rácz Éva, Diószegi Szabó Pál, Fehér József és Haranghy Géza- művei szolgáltatták. Az előadás a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos programsorozat részét képezte.

A Bessenyei Színkör szívesen nyúl a kortárs irodalomhoz, olyannyira, hogy legutóbb a helyi poéták számára írt ki pályázatot “Szerelmes vásárhelyi költők fantáziacímmel. A megszólítottak komolyan vették a felhívást, és számos írásukat a társulat rendelkezésére bocsájtották. Ezekből válogatott Benkő Brigitta színkörvezető egy csokorra valót, a szerelem számtalan színét és árnyalatát megmutatva.

Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban 2

“A színpadot két részre osztottam, a törésvonalban Lencse Tibor zenész kapott helyet, aki a romantikus hangulat megteremtése érdekében pánsíp és gitár muzsikával egészítette ki az elhangzó költeményeket. A műsor első fele a “Hadd fájjon, hagyom” tematikába tartozott, amelyben a búslakodóbb, mélyebb érzelmek kavarogtak, míg a “Rózsaszín szemüveg” címre keresztelt blokkban elsősorban az emelkedettebb hangulat volt jellemző. A sorrendiség pedig nem véletlen, mert szerettem volna pozitívra hangolni a műsort és úgy befejezni, hogy mindenki nagyon szerelmes”- hangsúlyozta Benkő Brigitta színkörvezető.

A Bessenyei Színkör évek óta jó kapcsolatot ápol a vásárhelyi költőkkel, akik közül Arany-Tóth Katalin elismerően nyilatkozott az estről.

Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban 3

“Végtelenül nagy megtiszteltetés ez számunkra, hiszen hosszú időn keresztül nem kaptunk ennyi figyelmet a városban mi, kortárs költők, mint ahogyan most a Bessenyei Színkör fordul felének. Csodálatos dolog, hogy a színkör vevő az alkotásainkra. Az pedig különösen felemelő és megható, hogy érzéseinket másoktól halljuk vissza.”- mondta Arany-Tóth Katalin költő.

A helyi költőkkel való együttműködés ezzel nem ér véget, költészet napja alkalmából egy újabb különlegességgel készül a Bessenyei Színkör.

Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban 1 Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban