Óbudán láthatóak a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei

A hétvégén megnyílt a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott alkotóinak kiállítása az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában. A megnyitón a Tornyai János Múzeum és Pogány Gábor, a Vásárhelyi Őszi Tárlatok főkurátora nevében Képiró Ágnes művészettörténész, a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat társkurátora köszöntötte az egybegyűlteket. A Tornyai János Múzeum munkatársa hangsúlyozta az Őszi Tárlatok közel hét évtizedes töretlen hagyományát, magas szakmai színvonalát és köszönetét fejezte ki a kulturális központ munkatársainak a kiállítás megszervezéséért.

– A Vásárhelyi Őszi Tárlat évtizedeken keresztül alapvetően a realista és figurális képzőművészet kiállítás-sorozata volt. Mára azonban megszűnni látszik ez a stilisztikai megközelítés, és egy sokkal nyitottabb, a hazai kortárs trendek és művész-generációk széles skáláját felsorakoztató képzőművészeti seregszemlévé vált. Az élő klasszikusoktól a hazai képzőművészet aktív tagjain keresztül a frissen végzett fiatalokig, a hiperrealizmustól a lírai és vad expresszión át a neoavantgardig terjed a skála.  – hangsúlyozta szakmai megnyitójában Garami Gréta művészettörténész, az Óbudai Kulturális Központ kurátora.

Óbudán láthatóak a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei 3

A kiállítás időtartama alatt egy kísérőrendezvény is várja az érdeklődőket a kiállítótérben, február 28-án 18 órától Pogány Gábor és Képiró Ágnes művészettörténészekkel, valamint Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművésszel beszélget az Őszi Tárlatokról Garami Gréta. A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton díjazott 21 alkotó egy-egy műve március 6-ig tekinthető meg Óbudán.

Óbudán láthatóak a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei 1 Óbudán láthatóak a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei 2 Óbudán láthatóak a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei 4 Óbudán láthatóak a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei 5 Óbudán láthatóak a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei 6 Óbudán láthatóak a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei 7 Óbudán láthatóak a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei 8 Óbudán láthatóak a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei 9 Óbudán láthatóak a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei 10 Óbudán láthatóak a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei 11 Óbudán láthatóak a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei 12

Szöveg: Arany-Tóth Attila
közönségkapcsolati munkatárs
Emlékpont
Fotó: Kocsis László Zoltán