Különleges borokkal és ételekkel várta a párokat Valentin-napon a Nyugi Bár 1

A szerelmesek ünnepén folytatódott a Nyugi Bár nagy sikerű Borvacsora-sorozata, amelyen a Bock pince nedűit és Fodor Krisztián chef ételkülönlegességeit kóstolhatták meg a résztvevők.

Mint Fodor Krisztián kérdésünkre elárulta, a Borvacsorák sikerének titka két dologból áll össze; egyrészt, hogy sűrűn rendezik meg, így az emberek egyre jobban nyitottabbak a borokra és az ételekre, továbbá, hogy egyre magasabbra teszik a lécet, egyre komolyabb borászatokkal és ételekkel várják az érdeklődőket, illetve hogy igyekeznek úgy szervezni, hogy árbarát legyen a rendezvény.

A chef továbbá kiemelte, az ételekbe olyan afrodiziákumokat is belecsempésztek, mint a spárga, az eper, a csokoládé, a fűszerek közül pedig a fahéjat, a rózsaborsot, továbbá a zellert, emellett pedig dekorációban is a szerelmesek ünnepére hangolódtak és egy meglepetéssel is készültek.

Különleges borokkal és ételekkel várta a párokat Valentin-napon a Nyugi Bár

Krenner Csaba sommelier kiemelte, Villány a vörösborokról szól, így az este során a résztvevők főként ezeket kóstolhatják meg, de emellett egy fehérbor is helyet kapott, de a napokban forgalomba kerülő rozéjukat is a Nyugi Bár Borvacsoráján mutatták be. Érdeklődésünkre továbbá arra is rámutatott: bár vannak alapok, amikkel nem igazán lehet félrelőni a borválasztásnál, mint például, hogy a fehérhúshoz a fehérborok passzolnak, de a magyar gasztronómia széleskörűségének köszönhetően nemcsak a hús fajtája határozhatja meg a megfelelő bort, hanem az is, hogy milyen raguval tálalják, emellett pedig a desszertek mellé való bortálalás is egyre népszerűbb.