Ez a Vásárhelyi Valóság!

Különös módon közelítette meg a város közpénzen kiadott újságja a képviselők fogadóóráját. Pedig azt hittük, közel 80 millióból ennél többre futja.

Olvasónk hívta föl a figyelmünket rá, hogy egészen egyedi tálalással közölte a Fidesz-KDNP képviselőinek fogadóóráját a Vásárhelyi Valóság (VV) című önkormányzati propagandakiadvány újság. A lapban olvasható hír szerint február 6-án, csütörtökön a Fidesz-irodában várják a vásárhelyi polgárokat a Fidesz-KDNP képviselői. A tájékoztatás nem is oly apró bökkenője, hogy a kiadvány a fejléce szerint február 7-én, pénteken jelent meg, a terjesztéséről már nem is beszélve… Vagyis az után a fogadóóra után, aminek az időpontjáról – elvileg – tájékoztatni akarta, már ha akarta a lakosságot. Tegye fel a kezét, akinek sikerült az a páratlan bravúr, hogy a VV felhívása alapján ment el a városatyák fogadóórájára!

Ez a Vásárhelyi Valóság! 1

Ez a Vásárhelyi Valóság! 2

A városházi propagandakiadvány újság szerkesztői persze ezzel kipipálhattak, hogy a helyi ellenzéki (azaz kormánypárti) politikusok is helyet kaptak a hasábokon, tehát e tekintetben nem érheti szó a ház elejét. Hogy ez így a szakmaiatlanság csúcsa? Kicsire nem adnak, nagy meg nem számít!

Márki-Zay Péter polgármester tájékoztatása alapján egyébként a VV az idei évben várhatóan kéthetente boldogítja majd a helyi lakosságot. Úgy tűnik, a fentiekhez hasonlóan hiteles tájékoztatással. Arról is nem egyszer szónokolt az utóbbi hónapokban, hogy „szabad és független” sajtót akar létrehozni önkormányzati bábáskodás mellett. Hogy ez nem lehetséges, azaz fából vaskarika, mert politikus (pláne adófizetői pénzen) nem építhet szabad és független sajtót, azt mindennél tökéletesebben mutatta be a napokban írt tűpontos elemzésében a Mérce főszerkesztője, Diószegi-Horváth Nóra. A vásárhelyi városvezetőt mindez persze nem zavarta, megalkotta saját média- és propagandabirodalmát, melyre csaknem 80 millió forintot sem sajnáltak az idei költségvetésben, miközben szavai szerint rendkívül nehéz anyagi helyzetben van a város; díjemelésekkel és megszorításokkal szembesülnek az itt élők, az egyesületek stb.

A súlyos tízmilliókkal kistafírozott propagandagépezet úgy teljesít, ahogy. Úgy ír a fideszes képviselőkről, ahogy. Tessék mondani, ez itt már a BBC-sztenderd vagy csak a Vásárhelyi Valóság (a vásárhelyi valóság)? Ami kicsi, savanyú, de a miénk. Amúgy meg jó drága…