Vásárhelyen zenéltek a legügyesebb zongoristák 5

Egész Csongrád Megye területéről érkeztek ifjú zongoristák pénteken Vásárhelyre, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba, hogy számot adjanak tudásukról.

Vágó János, Péczely Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója megnyitó beszédében elmondta, hogy a 20. Ifjú Zongoristák Csongrád Megyei Találkozóját először 1996-ban rendezték meg. A kezdetekben még évente gyűltek össze a fiatal tehetségek, az utóbbi időben azonban már csak 2 évente rendezik meg a találkozót.

Vásárhelyen zenéltek a legügyesebb zongoristák

Az eddigi találkozókon nagyon sok olyan diák vett már részt, akik az óta felcseperedtek, és komoly zongorista, vagy tanár lett belőlük. A zsűrit is kiemelkedő művészek alkotják minden évben. Idén Mészáros Lászlóné, a Budapesti Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium igazgatója, Dr. Zsigmondné Dr. Pap Éva, a SZTE Bartók Béla Művészeti Karának docense, illetve Dr. Zsigmond Zoltán, a SZTE Bartók Béla Művészeti Karának tanszékvezető egyetemi tanára.

Vásárhelyen zenéltek a legügyesebb zongoristák 2

A rendezvényen minden fellépőt értékelt zsűri. Három féle minősítést szerezhettek a ifjoncok: dicséret, nívódíj, kiemelt nívódíj. A találkozó végén a tanárok megvitathatták az értékelő bizottsággal a döntéseket, így fény derülhetett az esetleges hibákra, amiket így könnyebb lesz kijavítani.

Vásárhelyen zenéltek a legügyesebb zongoristák 1

Vásárhelyen zenéltek a legügyesebb zongoristák 3

Vásárhelyen zenéltek a legügyesebb zongoristák 4

Fotók: Gémes Sándor