A szappanrózsa és az örökrózsa az idei Valentin nap két slágere

Ma van a szerelmesek napja, azaz Valentin-nap. Ilyenkor a párok egy kis aprósággal lepik meg a másikat, kimutatva ezzel szerelmüket. A legnépszerűbb ajándék a bonbon és a virág. Utóbbiból idén az örökrózsa a és a szappanrózsa a befutó.

Czeglédi Margit, a Margó Virágüzlet vezetője elmondta, hogy az örökrózsa nagyon hosszú ideig megmarad anélkül, hogy különösebben gondozni kéne. A bordó rózsa továbbra is népszerű, amit különböző kompozíciókban elhelyezve – akár tűzött formában, akár csokorban – keresnek a vásárlók.

A szappanrózsa és az örökrózsa az idei Valentin nap két slágere 4

A Valentin-napi palettán természetesen helyet kapnak az úgynevezett kedvenc virágok is. Van, akinek például a fehér- vagy sárga rózsa a kedvence, illetve a tulipánt is nagyon sokan szeretik, így ezek már nagyon hamar megjelennek az üzletben, mint a tavasz hírnökei.

A szappanrózsa és az örökrózsa az idei Valentin nap két slágere 3

Az üzletvezető elmondta, hogy kiszállításra is van lehetőség a virágboltban. Sokan választják a meglepetésszerzés ezen formáját, és akad, aki név nélkül küld virágot, ezzel is fokozva az izgalmat. „Van egy vásárlónk például, aki minden évben 100 szál rózsát küld szerelmének” – tette hozzá Czeglédi Margit.

A Margó Virágüzlet egyik különlegessége a szappanrózsa. Ha valaki nem szeretné, hogy pár nap után elhervadjon a megvásárolt csokor, akkor érdemes lehet egy ilyen szappan-szépséget választania. Egy dobozban szappanból megformált rózsaszirmok vannak, ízlésesen feldíszítve. Ha egy szirmot letépünk belőle, akár még kezet is lehet mosni a virággal.

A szappanrózsa és az örökrózsa az idei Valentin nap két slágere 2

Vásárhelyen tehát nagy divatja a van a szerelem ünnepének. Székkutason azonban már kisebb hagyománya van a Valentin napnak. Héjjáné Baksa Erika elmondta, hogy a településen a piros rózsa a legkelendőbb. Kifejtette, hogy egy akkora méretű településen, mint Székkutas, minden nap ünneplik a szerelmet, így nincs nem kiemelkedő a Valentin nap.

A szappanrózsa és az örökrózsa az idei Valentin nap két slágere 1

És hogy mi a szerelem ára? Egy szál rózsát már körülbelül 500 forinttól lehet kapni. Felső határ a csillagos ég, a virágkötők tudnak 2-3 ezer forintos csokrokat is kötni, de akár 40-50 szál virágot is csokorba tudnak szedni.