Jó reggelt, Vásárhely! 489

Meglehetősen hideg reggelre ébredtünk, még a 0 Celsius fokot sem éri el a hőmérséklet. A reggeli hideg után közel 10 fokot mérhetünk délután. Csapadék nem várható.

Lássuk, mi történt a tegnapi napon:

Megírtuk, hogy idén is megrendezik a hagyományos lovas farsangot Vásárhelyen. Beszámoltunk róla, hogy megérkezett az első gólya hazánkba, akit a helyiek nagy örömmel fogadtak. Kiderült, hogy nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy helybeli férfit, aki egy autóból elvitte a tulajdonos értékeit Hódmezővásárhelyen. Lopás miatt kell felelnie.

A Szeretem Vásárhely Egyesület ismét játékot hirdetett. Ez alkalommal a leghosszabb ideje házas vásárhelyi párt keresik. Tegnaptól kezdve egy hétig le lesz zárva a Pelikán hotel oldalán lévő járdaszakasz, a tram-train áramkábeleinek bekötése miatt.

Beszámoltunk továbbá arról, hogy február 14-én, pénteken rendezik a 20. Ifjú Zongoristák Csongrád Megyei Találkozóját Hódmezővásárhelyen, valamint arról is, hogy már vágják a beteg fákat az Adyn. Cseri Tamás sajtótájékoztató keretein belül fejezte ki aggodalmát a 2020-as költségvetéssel kapcsolatban.

Névnapjukon szeretettel köszöntjük a Lindákat és az Ellákat!

Ezen a napon történt:

1141 – Meghalt II. (Vak) Béla magyar király, akit azért vakítottak meg, hogy ne lehessen uralkodó

1945 – 2. Ukrán Front katonái elfoglalták Budapestet a német hadseregtől

1948 – Megalapították a Kossuth-díjat

1837 – New Yorkban lázadás tört ki a liszt magas ára miatt

Kellemes csütörtököt!