Soha nem tapasztalt akkora fejetlenséget egy hölgy, mint most a vásárhelyi városházán 3

Már a döntés előtt megmondjuk, ki lesz a befutó: a tapasztalt szakembert néhány óra múlva leváltja a párthűség. Márki-Zay Péter a rehabilitációs feladatokat ellátó intézmény igazgatói székébe egy könyvtárost ültet, akinek még polgármesteri hivatal előterjesztése szerint sincs sem megfelelő végzettsége, sem tapasztalata az adott területen.

A Márki-Zay Péter vezette közgyűlés csütörtökön megidézi számunkra mindazt, amit a kommunizmussal együtt szeretnénk elfelejteni. Azt a világot, amikor a döntés előtt már tudható, ki lesz a befutó, amikor már mindenki lemondóan beletörődik, hogy a szakember helyett a sógor-koma-jóbarát nyer, amikor a párthűség mindent felülír. Hódmezővásárhely azonban még ebben is tud újat mutatni.

A néhány óra múlva kezdődő közgyűlésen ugyanis Márki-Zay Péter hívei, támogatói új vezetőt választanak a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Hódfó Szociális Foglalkoztató élére. Mi már azt is tudjuk, ki lesz a befutó: Gulicska Irént fogják megválasztani. De az igazi érdekesség még csak most jön! Gulicska Irénnek ugyanis még a polgármesteri hivatal saját előterjesztése szerint – (az információt köszönjük önkormányzati forrásunknak!) sincs sem megfelelő végzettsége, sem az adott területen szerzett tapasztalata, sem pedig vezetői rutinja. Pályázata mindezek ellenére legyőzi az intézményt jelenleg vezető Börcsök Györgyi pályázatát.

Börcsök Györgyi 2003 óta, azaz 17 éve dolgozik az intézménynél, jelenleg vezeti a szociális foglalkoztatót. A SZTE JGYTFK szakán egészségtan tanári diplomát, majd szintén az SZTE-n gyógypedagógusi, végül a Róbert Károly Főiskolán rehabilitációs gazdasági menedzseri diplomát szerzett. Előbbi tanulmányok is relevánsak, hiszen megváltozott munkaképességű dolgozók rehabilitációjáról van szó, utóbbiról azonban biztosan elmondhatjuk, hogy 100 százalékig szakirányú végzettség. Ehhez jön az adott intézménynél szerzett, 17 évnyi szakmai és vezetői tapasztalat. Gulicska Irén ezzel szemben az Eszterházy Károly Főiskolán szerzett könyvtáros oklevelet. Jelenleg egy szegedi alapítványnál dolgozik. Az önkormányzat saját összeállítása szerint nincs hasonló feladatkörben szerzett szakmai, és nincs vezetői tapasztalata. Gulicska azonban közismerten Márki-Zay Péter lelkes támogatója. Így megy ez Vásárhelyen!

Így működik a vásárhelyi demokrácia 2

Így működik a vásárhelyi demokrácia 3

Így működik a vásárhelyi demokrácia 1

Az alábbi, az Új Világ Alapítvány közösségi oldalán elérhető fotón Gulicska Irén (jobbról a negyedik) Márki-Zay több más, közismert támogatójával, köztük két önkormányzati képviselővel látható egy közösségi, jótékonysági akción. A dolog érdekessége, hogy a képen látható társaság egyik tagja (balról a harmadik) Gyöngyösi Ferenc, aki a pályázatokat előzetesen már elbíráló pénzügyi bizottság elnökeként Gulicska kinevezését javasolja a közgyűlésnek.

Így működik a vásárhelyi demokrácia

Márki-Zay Péter cikkünk megjelenése után majd a képviselők döntése mögé bújik, mondván: a bizottság és a testület döntése, hogy megválasztották az egyik legismertebb támogatóját, nem az övé. Sőt, akár még az is előfordulhat, hogy mértéktartóan tartózkodik a szavazásnál, amit az őt támogató képviselők nem hibáznak el. Ha azonban az általa vezetett önkormányzatnál ilyen kirívó erkölcstelenségre kerülhet sor, a felelősséget nem háríthatja el magától. Úgyhogy árgus szemekkel figyeljük a közgyűlés döntését!

Már csak azért is érdemes figyelni, mi történik a torony alatt, hiszen korábbi nyilvános posztja szerint maga Gulicska Irén is irtózik a politikai alapú tisztogatásoktól, vezetőváltásoktól…

Így működik a vásárhelyi demokrácia 4