Idén sem lesz hiány fejlesztésekből Székkutason

Az idei év első rendes képviselő-testületi ülését tartotta Székkutas vezetősége csütörtökön. Döntöttek a 2020-as év költségvetéséről, megvitatták az Alföldvíz helyzetét, illetve szavaztak a díszpolgári címről is.

Szél István polgármester elmondta, hogy 391 millió 173 ezer forintból gazdálkodhat Székkutas, a költségvetést pedig a szigor és a következetesség fogja jellemezni. A költségvetésben mintegy 100 millió forintnyi fejlesztést terveztek be, ami tartalmazza a parkolók, utak építését/fejlesztését, a trianoni emlékmű megépítését, játszótér és kondipark létesítését, az óvoda felújítását, illetve a sportcentrumot is fejlesztik.

A grémium tárgyalt az Alfödvíz ZRT. alaptőke emeléséről is, azonban ezt nem támogatta a testület. Javaslatot tettek továbbá ingatlan értékesítésre is: a 47-es út mellett lévő egyik ingatlant szeretnék eladni.

Idén sem lesz hiány fejlesztésekből Székkutason 1

Ismertették a 2020-as év kulturális eseményeit is, amit januárban már megtárgyaltak. Az eseménynaptárt Székkutas község hivatalos Facebook oldalán meg is lehet találni, illetve minden háztartásba eljuttatja az önkormányzat a tervezetet.

A település polgármestere kifejtette, hogy támogatják a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését, miszerint aláírásokat gyűjtenek annak érdekében, hogy az Európai Unió is járuljon hozzá anyagilag a hagyományos nemzeti közösségek identitásának megőrzéséhez. A képviselők már aláírtak, illetve minden székkutasi polgárt erre bíztatnak.

Idén sem lesz hiány fejlesztésekből Székkutason 2

Az ülésen további két dolgot tárgyaltak. A község 600 köbméternyi tűzifára pályázott, illetve illetve a képviselők megszavazták, hogy Kovácsné Rostás Erzsébet legyen a település díszpolgára.