Városháza

A nyilvánosság erejével megakadályoztuk, hogy újabb méltánytalan döntés szülessen egy önkormányzati cég vezetői helyéről. Reggeli cikkünk kiemelt figyelmet kapott a közgyűlésen, és végül még a pénzügyi bizottság elnöke is megmásította a döntését. A szakértelem ma legyőzte a párthűséget, a nyilvánosság ereje megfutamította a polgármester híveit Hódmezővásárhelyen.

Megdöbbentő méltánytalanságra hívtuk fel néhány órája a figyelmet. Mint reggel megírtuk, a képviselő-testület elé került a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Hódfó Szociális Foglalkoztató vezetői pályázata. Már az is biztos volt és egyértelműnek tűnt, ki lesz a befutó, hiszen a polgármesterhez kötődő (MMM – Tiszta Vásárhelyért) többségű Pénzügyi-Gazdasági, Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság is Gulicska Irént pályázatát támogatta. Mindebben az volt a megdöbbentő, hogy Gulicska Irénnek még a polgármesteri hivatal saját előterjesztése szerint sincs sem megfelelő végzettsége, sem az adott területen szerzett tapasztalata, sem pedig vezetői rutinja. Mégis az ő kinevezését javasolta a közgyűlésnek a pályázatokat előbíráló bizottság – a szakirányú végzettséggel, szakmai tapasztalattal és vezetői rutinnal rendelkező, az intézménynél 17 éve dolgozó, azt jelenleg is vezető Börcsök Györgyi helyett. Talán az sem volt mellékes, hogy Gulicska köztudottan Márki-Zay lelkes támogatója…

A polgármester pedig október 13-a óta lassan már minden intézményvezetőt leváltott, mindenhová a saját emberét ültette. Gulicska is már a kezében érezhette az irodakulcsot, cikkünk és az újabb méltánytalanságra irányuló hirtelen közfigyelem azonban karót dugott a küllők közé. A figyelem fénysugarában olyannyira vállalhatatlanná válhatott a kinevezés, hogy a közgyűlési felszólalásában még a Gulicskát támogató pénzügyi bizottság elnöke is megmásította a döntését. Végül maga a polgármester is a jelenlegi vezető támogatását javasolta.

Győzött a tisztesség!

Megtisztelő, ha ehhez cikkünk akár a legcsekélyebb mértékben is hozzá tudott járulni. A Promenad.hu szerkesztősége a jövőben is azért fog dolgozni, hogy minden méltánytalanságot, gazemberséget leleplezzen, és mindig riadót fogunk fújni, ha a hatalom a vásárhelyieket hátrányosan érintő döntéseket hoz vagy készül hozni.