Így lettünk bajnokok – a klasszisaink fiatalkoráról szóló portrékötet bemutatója Hódmezővásárhelyen

Február 17-én, hétfő délután 2 órától a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában rendezik meg azt a sportkonferenciát, amelynek első programpontjaként a MediaBook kiadó gondozásában megjelent Így lettünk bajnokok című portrékötetről beszélget a szerzők közül Bruckner Gábor és Gy. Szabó Csilla a könyv egyik szereplőjével, a már olimpiai kvótás, ifjúsági olimpiai első helyezett sportlövővel, Péni Istvánnal.

A hódmezővásárhelyi konferencián Kudarctűrés, sikerkezelés címmel előadást tart dr. Lénárt Ágota, a Testnevelési Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia tanszékének vezetője, valamint dr. Vízi András gyermektraumatológus a leggyakoribb sportsérüléstípusokról és azok kezelési lehetőségeiről is. Ugyancsak ott lesz a fellépők között Vadkerti Attila korábbi válogatott kézilabdázó, továbbá Kudella Panna juniorválogatott vízilabdázó és Kovács Pál ökölvívó. A program az Így lettünk bajnokok című, nemrégiben megjelent, sajátos szemszögből megírt portrékötetről szóló beszélgetéssel kezdődik, a két szerző, Bruckner Gábor és Gy. Szabó Csilla (a további alkotók: Ballai Attila és Török László), valamint a sportlövő Péni István részvételével.

A jelen 30 hazai klasszis sportolójának történetét feldolgozó, 372 oldalas, exkluzív kiállítású könyv arra a kérdésre keresi a választ, hogy miképpen csinálták, milyenek voltak gyerekként azok, akiknek végül bejött a sportkarrier, vagyis eljutottak a világhírig? Az egyes sportágak ikonjainak olvasmányos sztorijai tanulságok sorával szolgálnak a mai fiatal sportolóknak, azok edzőinek, szüleinek, hiszen az írásokból kiderül: bár a világsikerekig sokféle út vezet, az akaratnak, a kitartásnak, a jó és rossz döntéseknek, a hibák beismerésének, a változtatni tudás képességének, a közvetlen környezetnek egyenként is meghatározó szerepe lehet a cél elérésében.

Így lettünk bajnokok – a klasszisaink fiatalkoráról szóló portrékötet bemutatója Hódmezővásárhelyen 1

Forrás: utanpotlassport.hu