Hivatalos: Nem lesz áprilisban F1-es Kínai Nagydíj a koronavírus miatt

Hivatalosan is megerősítették a hetek óta várható döntést; a koronavírus miatt elhalasztják a 2020. április 17-19. között esedékes Forma-1-es Kínai Nagydíjat. A Liberty Media által kiadott közlemény szerint az érdekeltek mindent megtesznek annak érdekében, hogy alternatív dátumot találjanak, és várják, hogy minél hamarabb újra versenyt rendezhessenek Kínában.

A döntés azt jelenti, hogy az F1-es mezőny három nagydíjat teljesít 2020. március 15. és 2020. április 5. között Ausztráliában, Bahreinben és az új vietnami pályán, Hanoiban, majd 2020. május 3-án rendezik a következő futamot a visszatérő zandvoorti helyszínen, Hollandiában.

A versenyek szokatlan eloszlása befolyásolhatja a csapatok fejlesztési ütemtervét is, hiszen a felszabaduló egy hónap akár az autók komolyabb átalakítására is lehetőséget teremt, miközben az istállók az átfogó, 2021-es szabályváltozásokra is készülnek.

Noha a jogtulajdonos hajlik arra, hogy új dátumot találjanak a Kínai Nagydíjnak, a koronavírus megfékezésének időtávja egyelőre nem ismert és az augusztus kivételével 1-2 hetente következő nagydíjak sorában igen nehéz lesz jelentős átszervezés nélkül új dátumot találni. Legutóbb 2011-ben fordult elő, hogy elmaradt egy nagydíj, akkor Bahrein maradt ki a sorból zavargások miatt.

Forrás: gphirek.hu