Farsangi felvonulással és kiszebáb égetéssel búcsúztatják a telet Szegeden

Közel ötven kereskedővel, egész napos családi programmal, mohácsi busókkal, farsangi felvonulással és a hagyományos kiszebáb égetéssel köszönnek el szombaton a hideg napoktól a Szent István téri Télbúcsúztatón.

Mindenkire szükségünk lesz szombaton, hisz el kell űznünk ezt a viharos, esős időjárást, ami az elmúlt napokban sokak életét megkeserítette – mondta a rendezvény sajtótájékoztatóján Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

A nap folyamán víztorony körül háztáji és kézműves portékákat kínál majd közel ötven kiállító, a fenntarthatóság jegyében zajló interaktív programok mellett kézműves foglalkozások és fánkevő verseny is várja a kilátogató családokat. A színpadon a Sajtkukac Duó Gyerekzenekar, a Grimm-Busz Színház és Pasenkó Bohóc műsora szórakoztatja a kicsiket. A téren egész nap kosaras és barokk körhinta, lufi hajtogatás, óriási színes építőkockák és a póni lovaglás is várja a vendégeket, 10 és 16 óra között pedig a víztorony is tart nyitva.

Farsangi felvonulással és kiszebáb égetéssel búcsúztatják a telet Szegeden 1

A rengeteg program közül kiemelkedik a mohácsi Drugovi Busó Csoport látványos délutáni műsora. A busókkal később a Dugonics térről induló zenés-zajos farsangi menetben is lehet majd találkozni. Ekkor teszi meg utolsó útját a télboszorka, akikre a szegediek rengeteg cetlit tűztek az elégetni szánt gondokkal és bánattal teleírva. A nap fő látványossága a kiszebáb elégetése lesz, a hatalmas máglyát 18 órakor gyújtják meg a Szent István téren.