Elégedetlenség a stranddal kapcsolatban – újabb fórumot tartottak

A sorban állás, a rossz tusolók és a potyogó csempék bosszantják leginkább a vásárhelyi fürdő törzsvendégeit. Erről azon a strandfórumon beszéltek, amit a létesítmény vezetése hívott össze hétfő délutánra – írja a Délmagyarország.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is elismerte, jogos volt a kritika, hogy a strand vezetése az előző találkozón nem kapott szót.

– A létesítmény működésével kapcsolatban a fürdővezetés és a város is sok panaszt kap – teljes joggal. Tudjuk, hogy nem tökéletesen működik – mondta Márki-Zay Péter.

A fórumon Gömöri Csilla, a fürdő vezetője elmondta, 2017-ben vette át a létesítményt.

– Nagyon sok problémával szembesültem. Az elmúlt két évben sok mindent sikerült kijavítani, de a múlt hagyatéka még mindig kísért. Ezek megoldásához nagyobb összegű fejlesztésekre lenne szükség. Elmaradtak az éves karbantartások, amelyekhez minimum 1-2 hetes leállások kellenének – nyilatkozta. Gömöri Csilla kiemelte, 2019-ben a létesítmény jegypénztárainak bevételei 5 százalékkal, a nyári szezon bevétele 54-ről 59 millióra, az edzőtáboroké pedig 24-ről 29 millióra emelkedett. Tavaly egy új kutat is üzembe helyeztek, amivel 2019 januárjához képest 8 millió forintot spóroltak.

A fürdő törzsvendégei felsorolták azokat a problémákat, amelyeket az előző fórumon is. Többek között a csúszásveszély, az úszómedence nem kellően tiszta kötelei, a potyogó csempék és a rossz tusolók bosszantják a strandra látogatókat. Hosszas vita alakult ki arról is, hogy az éves bérlettel rendelkezőknek miért kell sorba állniuk, és a 4 órás bérlettel miért nem lehet a nap bármely szakában bemenni.

Forrás és fotó: delmagyar.hu