Omlásveszély a vásárhelyi könyvtárnál 1

A problémát az eldugult ereszcsatornák okozták, a könyvtár melletti platánfákról lehulló levelek és termések ugyanis eltömítették azokat. A veszélyt elhárították, a könyvtár melletti gyalogos közlekedés biztonságos.

Az elmúlt esős időszak miatt a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtár utca felőli homlokzatának stukkói és díszei átnedvesedtek és meglazultak, így omlásveszély alakult ki épület utcafrontján. Soós Csilla könyvtárigazgató a Rádió 7-nek elmondta, hogy a vészhelyzetet elhárították, a veszélyes faldíszeket eltávolították, és az ereszt is kitisztították. Hozzátette, a problémát az eldugult ereszcsatornák okozták, a könyvtár melletti platánfákról lehulló levelek és termések ugyanis eltömítették azokat, így a víz nem tudott eltávozni és a falra folyt, amelynek stukkói eláztak és mállani kezdtek.

Közlése szerint az épület belsejében nem keletkezett kár. Soós Csilla erről részletesen így beszélt: „Pénteken megoldódott ez a probléma, a dísz le lett szedve, sőt az ereszcsatorna is ki lett tisztítva. Egyébként szerkezetileg nem történt semmi probléma a tetővel és a belső terek is látogatatók, semmiféle nagyobb gond nem állt elő.”

Forrás: radio7.hu
Fotó: archiv