Az iskolapadtól a világbajnokságig jutott a vásárhelyi Wolf Eszter 1

Igazán büszkék lehetünk a 16 éves Wolf Eszterre, aki idén a horvátországi tőrvívó kadet korosztályos Európa-bajnokságon és az áprilisi amerikai világbajnokságon is képviseli Hódmezővásárhelyt. A lány a Csomorkány SE színeiben készül a hatalmas megmérettetésekre – hangzott el a Rádió 7 hétfő délelőtti Közös Nevezőjében.

A műsor vendége Wolf Eszter és edzője, Magyary Ágnes voltak, akik elmondták: a 16 éves vásárhelyi lány ranglistaelsőként sikeresen kvalifikált a február végi horvátországi Európa-bajnokságra és az áprilisi amerikai, Salt Lake City-ben tartandó világbajnokságra.

Eszter a mindennapos testnevelés keretében, az iskolapadban ismerkedett meg a tőrvívással, ami a vívásban a legnehezebb ág. A testnevelésórákon tetszett meg neki ez a sport, és onnan került a vívóterembe, majd a versenyekre – elevenítette fel Magyary Ágnes, aki szerint a lány ugyan még csak 16 éves, azonban máris látszik, hogy egyenes útja vezet a felnőtt válogatottba.

Hozzátette, Eszter erőssége, hogy testileg laza, azaz könnyen el tudja érni az ellenfeleit, illetve az, hogy értelmileg és érzelmileg olyan szintre fejlődött, hogy minden szituációra azonnal tud reagálni és válaszolni.

Wolf Eszter 9 évesen vett részt az első versenyén, és a vívás tanította meg arra, hogy mennyire kitartónak kell lenni az életben. Az ifjú hölgy heti három napot Budapesten edz, és több mint 20 órát tölt felkészüléssel. – Hétfőn és kedden itthon vagyok, magántanulóként tanulok a Németh László Gimnáziumban. Kedd délutántól csütörtökig Budapesten tartózkodom, és ha a hétvégén versenyzem, akkor péntektől vasárnapig ott vagyok – vázolta elfoglaltságait a vásárhelyi reménység, akinek a szülei és a párja hatalmas támogatást ad ahhoz, hogy minél nagyobb sikereket érjen el.

Az iskolapadtól a világbajnokságig jutott a vásárhelyi Wolf Eszter

A lány egyelőre az Európa-bajnokságra készül, és az ott szerzett tapasztalatokkal vág majd neki a világbajnokságnak. Elsősorban a mentális stabilitásra helyezi a hangsúlyt az elkövetkezendő hetek során, hogy mindkét megmérettetésen sikerüljön a cél, azaz a legjobb 16 vagy 8 közé jutás.

– Nehéz lesz, de semmi nem lehetetlen. Ha ez sikerül, akkor elégedett leszek magammal – mondta Eszter.

Sok sikert kívánunk!

Fotó: radio7.hu