Indiai férfiakat dolgoztat a Hód-Mezőgazda? 1

Terjed a hír Vásárhelyen: egyre több külföldivel lehet találkozni a város utcáin. Információink szerint a Hód-Mezőgazda Zrt. ázsiaiakat foglalkoztat, illetve szállásol el a vajháti telepén. Amennyiben ez így van, akkor szomorú, hogy nem magyar munkavállalókat alkalmaz a mezőgazdasági nagyvállalat.

Érdekességre hívta fel több olvasónk is a figyelmet. Azzal fordultak szerkesztőségünkhöz, hogy egyre több alkalommal, benyomásuk szerint indiai, illetve más ázsiai embereket látnak Vásárhely utcáin. Úgy gondolják, hogy nem átutazóban vannak, hanem tartósabban itt élhetnek. A sokadik megkeresés után összegyűjtöttük az információkat, amelyeket megosztottak velünk.

Egy neve elhallgatását kérő levélírónk szerint a Hód-Mezőgazdánál dolgoznak indiai férfiak. Ezt – egy meglehetősen jól, profi módon szerkesztett – képpel támasztotta alá, amelyen egy konténer látható a Hód-Mezőgazda vajháti üzeménél. Elmondta, rendszeresen jár Vásárhely határában, ahol drónnal is szokott felvételeket készíteni. Ismerőseitől hallotta, hogy konténerekben szállásolnak el vendégmunkásokat Vajháton, a drónnal pedig meg is találta az ideiglenes lakóegységet.

Indiai férfiakat dolgoztat a Hód-Mezőgazda?

Másik olvasónk rosszallásának adott hangot. Szerinte lehet, hogy kevés már a munkanélküli a városban, de ha rendesen megfizetnék a munkát, biztosan akadnának a helyiek közül is olyanok, akik elvégeznék a feladatot. Szerinte a cégek ezzel csak spórolni akarnak, miközben az alacsony munkabér miatt sokan elmennek Vásárhelyről.

Megkeresést küldünk a Hód-Mezőgazdának is, hogy megtudjuk: valóban vendégmunkásokat alkalmaznak-e, és mi az oka ennek. Amint válaszolnak, frissítünk!