Automatikus vázlat 742

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának 11. fordulójában a Mol-Pick Szeged hazai pályán 26–26-os döntetlent játszott az Aalborggal. A magyar csapat egy pillanatig sem vezetett a meccsen, az utolsó percben még kettővel égett.

Juan Carlos Pastor a mérkőzés előtt arról beszélt, hogy csakis a győzelem az elfogadható eredmény, mivel most már minden pontnak óriási jelentősége van. Nos, a győzelem nem lett meg, de sikerrel felérő pontszerzés lett belőle végül.

Nem indult jól a mérkőzés a szegediek számára, hiszen hiába harcolta ki Bánhidi sorra a heteseket, az ihletett formában védő Saeveraas Radivojevics, Sigurmansson és Sostaric hetesét is védte, miközben Juul-Lassen sorra szerezte (kínai) góljait, a 13. percben időt is kellett kérnie a házigazdának (3–6). Bombac egyéni akcióival megindult felfelé a Szeged, és bár a dán megbeszélés után állandósulni látszott az egy-két gólos differencia, a 23. percben csak utolérte ellenfelét a magyar együttes (11–11).

A fordítás viszont nem jött össze, sőt a játékrész végén a dánoknak volt labdájuk a közte háromhoz – így is aalborgi öröm volt a szünetben (13–15).

A fordulást követően Möllgaardék hamar elléptek négy góllal, de az utolsó negyedórához érve Mikler remeklésének köszönhetően egyenlő állás mellett értek a felek (19–19). Bodó ziccerével megvolt a lehetőség a fordításra, de ez nem jött össze, a dánok pedig újra elléptek kettővel, és csak az 57. percre sikerült utolérni őket (24–24).

Az utolsó percben Juul-Lassen büntetőjével megint kettő volt a hátrány, de 44 másodperc alatt a pontmentés legalább összejött – a mérkőzésen egy másodpercig sem vezető Szeged 26–26-ra hozta az Aalborg elleni ütközetet.

Forrás: nso.hu