A mezőgazdaság jövőjét boncolgatták Vásárhelyen 2

Gazdanapi Fórumot tartottak szombat délelőtt Hódmezővásárhelyen, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán. A fórumon három előadó beszélt a mezőgazdaság jövőjéről.

A Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei szervezete az elmúlt évekhez hasonlóan megrendezte Gazdanapi Fórumát. A szakmai összejövetel elején Benkő Zsolt elmondta, hogy nagyon fontos számukra, hogy a gazdálkodók tájékozottak legyenek. „Nagyon sok változás, és esetlegesen csapás ér bennünket évről évre, ezért nagyon fontos, hogy felkészültek legyünk. Ezért szervezzük ezt az előadás sorozatot” – mondta el a Gazdasági Egyesület elnöke.

A mezőgazdaság jövőjét boncolgatták Vásárhelyen

A fórumon előadást tartott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára. Előadásának címe „Mi várható a hazai agrárpolitikában 2020-ban?” volt. Papp Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai főigazgató-helyettese a „Javaslat a családi mezőgazdasági vállalkozás intézményére és a mezőgazdasági őstermelői rendszer átalakítására” címmel tartott prezentációt. Borsfai Attila a Nemzeti Földügyi Központ Öntözésfejlesztési Főosztályvezetője „Az öntözésfejlesztés aktuális kérdései, jövőbeli irányvonalai” címmel tartotta meg előadását.

A mezőgazdaság jövőjét boncolgatták Vásárhelyen 1