A mazsorett és a könyvelés harmóniát hoz Galambos Kornélné életébe 1

Elhagyott építési törmeléket találtak több helyen a városban – a többi között ezt is kifogásolták vásárhelyiek a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőinek fogadóóráján.

Galambos Kornélné D. Szabó Katalin képviselő a Rádió 7-nek elmondta, hogy egyebek mellett parkolóhely kijelölését kérték a Szeremlei utcai üzletek tulajdonosai, ott ugyanis egyelőre nem megoldott a parkolás.

Hozzátette, tanácstalanok a Nemzeti Együttműködési Alaphoz pályázó helyi civil szervezetek, nem kaptak ugyanis támogatást működési, fenntartási költségeikhez, illetve tervezett rendezvényeikhez, így várólistára kerültek. A képviselő szerint a helyzet megoldása lehet egy helyi Civil Alap létrehozásra, amellyel helyben is pályázhatnának pénzforrásokra a vásárhelyi civil szervezetek.

Galambos Kornélné D. Szabó Katalin erről részletesen így beszélt: „A jövő héten lesz rendes közgyűlés, amely a költségvetést fogja tárgyalni. Ennek a tárgyalásakor már meg fogjuk látni, hogy ezt a civil alapot létre tudjuk-e hozni itt Hódmezővásárhelyen. Nagyon sok civil szervezet van, bő programokkal rendelkeznek, illetve vásárhely kulturális életében részt vesznek. Én úgy gondolom, hogy őket legfőképpen támogatnunk kellene.”

Forrás: radio7.hu