Mucsi Tamás: Márki-Zay jobban tenné, ha leállna a gyurcsányozással

Az álprobléma mantrázása után mostanában taktikát váltott az ellenzék a határra érkező, beengedést követelő bevándorlók kapcsán. Gyurcsány makói megmondóembere, a DK választókerületi elnöke különösen gusztustalan módon nyilvánult meg a közösségi oldalán.

– Gizi néni a fotelben rámart a karfára, végül konstatálta, hogy így nem erőszakolja meg senki. – értekezett közösségi oldalán a tegnap Kelebia mellett, a szerb oldalon letáborozó migránsokról, és a magyar, valamint szerb rendőrök intézkedéséről.

Az még rendben is lenne, hogy minden lehetőséget próbál kihasználni a makói testületi ülésen(!) zsidók vérét ivó szektáról elmélkedő DK-s politikus a 15 perc hírnév hajkurászása közben, de értelmes emberek között azért ennek is van egy határa. Ezen pedig az idős nőket szimbolizáló „Gizi néni” megerőszakolására való utalás

bőven túlmegy. Sajnos úgy látszik lassan végleg elgurul a gyógyszer Mucsi Tamásnál, ez nem szarkazmus, nem irónia, ez szimplán csak undorító stílus. Lehet ezt a kormány ostorozásaként becsomagolni, de mint tudjuk arra bizonyos dologra hiába kerül piros masni, az akkor is az marad.

Mucsi Tamás: Gizi néni a fotelben rámart a karfára, végül konstatálta, hogy így nem erőszakolja meg senki

A határra érkező migránsok 2015-ös „álproblémának” tekintése után most az új ellenzéki divat, hogy ezeket a Magyarországra bejutást kísérlő akciókat a kormány „rendezi”, erre is utal Mucsi a posztjában, miközben a tegnap Kelebián történtekről például szinte nem volt olyan magyar ellenzéki média, aki ne számolt volna be valamilyen formában. Ez tény.

Amellett, hogy Gyurcsány makói megmondóembere a posztjával a saját szekértoló médiáját is szembeköpi és aláássa a határon szolgálatot teljesítő rendőrökbe vetett közbizalmat, a tények ilyen szintű tagadása már tényleg távol áll a józan észtől. Ez ugyan legyen az ellenzék problémája, de ha azon esetleg 2022-ben annak okait keresik majd, hogy miért sikerült már megint csúfosan elbukni a választást, arra a válasz már most is megvan, sőt igen egyszerű is:

Magyarországnak soha nem volt még olyan ellenzéke, aki ennyire durván nem érzékelte a napi valóságot. Enélkül meg nem megy.

Lehet, hogy Mucsi Tamásnak sem a mosókonyhából élőben közvetített videóban kellene osztani az észt, hanem reálisan tájékozódni abban a témában, amiben megszólal. Igaz, ez sok ellenzéki országgyűlési képviselőnek sem megy, hogyan is várhatnánk el akkor egy politikai kalandortól, aki még a makói testületbe is talán minden idők legkevesebb képviselői szavazatát kapva, szövetségesei hátán felkapaszkodva, listáról tud csak bejutni…

Nagy Szabolcs
Makó Híradó