Jó hangulatban, győzelmekért utazik a Kosársuli Sopronba

A felsőházi rájátszás szempontjából nagyon fontos meccs vár a Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapatára pénteken, míg az U20-asok rangadót játszanak a jelenlegi másodikkal.

Az NB I/B Zöld csoportjában immár papíron a 22. forduló következik – fiataljaink eddig 16-szor, a felnőttek 19-szer léptek pályára a bajnokságban. Vízválasztó lehet a két rangadó a Soproni MAFC otthonában. Az U20-asok a bajnokságból kiemelkedő Pécs elleni vereség után egy esetleges sikerrel óriási lépést tehetnek az ezüstérem felé, a vendéglátó november elején alulmaradt a Hódtói Sportcsarnokban (98-87), és ezúttal is szoros meccsre van kilátás. A nagycsapat jelenleg 8. a tabellán, egy hellyel az eggyel többet játszó soproniak előtt: ha hozzuk a novemberi, 25 pontos diadal (89-64), valamint az utóbbi hetek formáját és megszerezzük második idegenbeli győzelmünket a szezonban, lépéselőnybe kerülünk a felsőházi rájátszás helyeit illetően. Az előjelekre nem lehet különösebb panasz, annak ellenére sem, hogy a pénteki ellenfélhez hasonlóan betegségjárvány robogott végig a Kosársulin az utóbbi egy-két hétben. Mindez már a múlté.

“Kiváló sorozatban vagyunk, ezt szeretnénk folytatni és az ötödik győzelmünket is megszerezni zsinórban” – nyilatkozta vezetőedzőnk, Tóth Tamás.

“Érthetően jó a hangulat a csapatban, hiszen úgy gondolom, mindenkinek megvan a helye a rotációban, megvan a fontos szerepe a gépezetben és ez az elmúlt meccseken szépen működik. Október végén kevesen tettek volna arra, hogy az alapszakasz vége felé a nyolcba kerülhetünk.

Két fontos rangadó vár ránk Sopronban. Előbb az U20-as csapatunk játszik, ahol győzelmünk esetén nagy lépést tennénk a második helyezésért folyó versenyben. Ismerjük az ellenfelünket, mindent be fog vetni ellenünk, de készülünk erre is.  A felnőttek előtt is ott a feladat, hogy a rájátszásba való harcban kicsit leszakítsuk magunkról az ellenfelünket. Több meccsüket is láttam, kétarcú csapatról van szó. Kérdés, hogy pénteken hogyan fognak muzsikálni a hazaiak, az nagyban tőlünk is függ.

Szeretnénk a mi akaratunkat rájuk kényszeríteni és férfiasan küzdve behúzni az idegenbeli derbit is.

Mindenkire számíthatok Sopronban, sérültünk, betegünk nincs!”

A felnőttek találkozója 19 órakor, az U20-asoké azt megelőzően, 16 óra 45 perckor kezdődik. A friss eredményekről a Kosársuli Facebook-oldalán beszámolnak!

Hajrá, Kosársuli!

Forrás és fotó: vasarhelyikosarsuli.hu