Egymilliárd forintos hitelkeretről döntött a vásárhelyi közgyűlés 2

Több kérdéssel is felkeresték a Fidesz vásárhelyi képviselőcsoportját csütörtökön. A fogadóórán a közterületek rendezetlensége és a közvilágítás problémái is felmerültek.

– A lakosok például arról érdeklődtek, hogy idén március 15-én lesz-e békemenet Budapesten, illetve ha igen, akkor Hódmezővásárhelyről indul-e majd busz oda – tájékoztatta lapunkat Cseri Tamás.

A képviselő hozzátette, ezen kívül a közterületek elhanyagoltságáról is szó esett. Például a József Attila és a Szántó Kovács János utcák sarkára valaki WC-csészéket helyezett ki, amik hetek óta csúfítják a közterületet.

Volt, aki azt kérdezte a kormánypárti képviselőktől, hogy milyen fejlesztési forrásokat igényelhetnek az olvasókörök a várostól. Cseri Tamás elmondta, jövő héten szavaz a közgyűlés a költségvetésről, így ez akkor derül majd ki.

A közvilágítás hiányosságai is előkerültek a fogadóórán, ugyanis városszerte hálózati hibát tapasztalhatnak az itt élők. Emellett volt, aki jelezte: nagyon lassan halad az építéshatósági engedély iránti kérelme az önkormányzatnál.

Ezen kívül a a könyvtár, a Teleki utcai bölcsőde, illetve a tram-train építése is a témák között szerepelt.

A képviselők minden felmerülő észrevételt, problémát továbbítanak az illetékesek felé, hogy azok minél hamarabb megoldódjanak.

A Fidesz legközelebb márciusban tart fogadóórát a párt vásárhelyi irodájában, a Bajcsy-Zsilinszky utca 2. szám alatt.

Fotó: Illusztráció