Új fegyverekkel lőttek a vásárhelyi katonák

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett kézi fegyverek kezelését sajátították el február elején az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái – tájékoztatta szerkesztőségünket Búz Csaba főhadnagy.

A lövészek fegyverzeti eszközeinek modernizációjaként kiosztott CZ BREN-2 típusú gépkarabélyokkal, illetve a Scorpion Evo géppisztolyokkal és a CZ P09 pisztolyokkal is lőttek a hódmezővásárhelyi katonák.

Új fegyverekkel lőttek a vásárhelyi katonák 1

A dóci lőtéren megtartott belövéseket és egyéni lőgyakorlatokat megelőző fegyverismereti foglalkozásokon minden katona megtanulta és begyakorolta az új pisztolyok és az 5,56mm-es, NATO-szabvány tölténnyel működő gépkarabélyok, valamint a kiegészítő felszerelések (optikai irányzék, célmegjelölő) kezelését.

Új fegyverekkel lőttek a vásárhelyi katonák 2

Hodoniczki Mátyás alezredes, a 62. Lövészzászlóalj parancsnoka a fegyverekkel kapcsolatban elmondta: „A fejlesztések terén ez egy nagy előrelépés, a lövész katonák az eddigi tapasztalataik alapján megállapították, hogy az új, könnyen kezelhető és pontos eszközök a kor követelményeinek teljes mértékben megfelelnek.

Új fegyverekkel lőttek a vásárhelyi katonák 3