Bírságot szabott ki az RTL Klubra és rádiós pályázatokat hirdetett a médiatanács

Nem megfelelő termékmegjelenítés miatt 215 ezer forintos bírságot szabott ki a médiatanács az RTL Klub szolgáltatójára, illetve véglegesítette egy hevesi és egy miskolci rádiós frekvencia pályázati felhívásait – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

A testület e heti ülésén azért szabott ki bírságot az RTL Klubra, mert az Édesítő egy tavaly szeptemberi műsorában több, a műsort támogató cég termékeinek és szolgáltatásainak megvásárlására ösztönözte a nézőket. A médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét – írták.

A médiatanács vizsgálta a Klubrádió Ötös című műsorának egy novemberi és a Life TV csatorna Nyugi! Köztünk marad. című műsorának két januári adását, de ezek miatt nem indít eljárást.

A grémium véglegesítette és a honlapján pénteken teszi közzé a Heves 93,7 MHz helyi és a Miskolc 96,3 MHz körzeti rádiós frekvenciák pályázati felhívását kereskedelmi jellegű használatra. Az ajánlatokat március 9-én, illetve 18-án lehet majd benyújtani.