Új mérleget mutatott be a Metripond egy Budapesten

Egy új, univerzális zsákolómérleggel mutatkozott be az idei budapesti AGROmashEXPO-n a Metripond Plus Mérlegtechnika Kft. A hódmezővásárhelyi központú cég egy megnyert pályázat keretében tervezte meg és kivitelezte eszközét – számolt be róla a Magyar Mezőgazdaság.

„A mérleg újdonsága abban nyilvánul meg, hogy egy berendezéssel tölthető a boltozódásra hajlamos termék, mint a premix, a takarmány keverék, valamint a szemes termények”- magyarázta Molnár Sándor. A cég ügyvezetője hozzátette, a gabona mérleg olyan kényszeradagolóval van felszerelve, mely sérülésmentesen tudja a szemes terményeket is zsákba tölteni 5-50 kilogrammos egységekben, és óránként 200-250 zsák teljesítménnyel.

Tapasztalva a munkaerőhiányt az ügyfeleinknél igyekszünk olyan fejlesztéseket kivitelezni ahol az eddigiekhez képest létszám megtakarítást lehet elérni” – hangsúlyozta az ügyvezető, hogy elsősorban a termék kiszerelésre, zsákolóra gondolnak. Hídmérlegeiknél a rendszám leolvasó és lámpás, rámpás járműmozgás szabályozásával egyrészt gyorsabbá, másrészt komplettebbé tudják tenni rendszereiket, melyet szoftvertámogatással is segíteni tudnak.

Forrás és fotó: magyarmezogazdasag.hu