Rendőrmackó körül forgott a délelőtt a Szabadság téri Óvoda gyerkőceinek

Már tizenharmadik alkalommal ítélték oda Budapesten a Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda címeket, idén összesen 235 intézménynek. A vásárhelyi Szabadság téri Óvoda ismét kitüntetésben részesült.

Bozókiné Szabó Ildikó regionális klímareferens a Rádió 7-nek elmondta, hogy a háromévente elnyerhető címeket csaknem ezer intézmény mondhatja magáénak országszerte, köztük a vásárhelyi Pál és Nádor utcai, a Béke-telepi és a Szabadság téri Óvoda is.

Hozzátette, a Zöld Óvoda cím elnyeréséhez az intézményeknek olyan feltételeknek kell megfelelni, amelyek támogatják az óvodások körében a környezettudatos minta és a helyes szokások kialakítását. Vásárhelyen a legrégebben a Szabadság téri Óvoda foglalkozik a legkisebbek környezeti nevelésével. Közlése szerint az általa megalkotott Klímanócskák Programmal a gyerekek életkoruknak megfelelően, játékosan tanulnak a környezetvédelem fontosságáról.

Bozókiné Szabó Ildikó erről részletesen így nyilatkozott: „Összetett, kiemelkedő környezeti nevelési munka folyik Hódmezővásárhelyen, aminek nagyon örülünk. A környezetvédelem fontosságát szokták kiemelni egyébként az átadókon is, azt, hogy mennyire fontos a fenntarthatóságra való nevelés és hogy mennyire fontos, hogy a gyerekek ezek szerint az értékek szerint nevelkedjenek.”

Forrás: radio7.hu
Fotó: Archív