A Csongrád Megyei Közgyűlés is csatlakozott a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez

Magyar Anna, a brüsszeli Régiók Európai Bizottságának alelnöke, a megyei közgyűlés legutóbbi ülésén a Székely Nemzeti Tanács törekvésének támogatására szólította fel a képviselőket. Az alelnök ráirányította a figyelmet, hogy a határon túli szervezet által útjára indított, polgári kezdeményezés a közvetlen demokrácia eszközével élve kívánja elérni, hogy Európán belül Nemzeti Régiók jöhessenek létre.

Azonos kultúrájú, identitású népcsoportok a földrész számos országában élnek, nekik teremtene lehetőséget érdekeik érvényesítésére a Nemzeti Régió. A kezdeményezést hat évi pereskedés után fogadta be az Európai Bizottság. Ahhoz, hogy valóra váljon az elképzelés, Európa hét államából összesen egymillió uniós polgár aláírására van szükség, 2020. május 7-ig.

A Csongrád Megyei Közgyűlés is csatlakozott a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez 1

Az alelnök kitért arra, hogy pártok feletti egyetértés van Magyarországon az ügy támogatására, ezért arra kérte a képviselőket, politikai hovatartozástól függetlenül írják alá maguk is a nyilatkozatot és aláírásgyűjtéssel is segítsék sikerre a Nemzeti Régiók alakításának lehetőségét.

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat elektronikus úton itt:
https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

A fenti linkhez el lehet jutni a www.nemzetiregiok.eu oldalon, a Támogatom gombra kattintva is, vagy az aláírásgyűjtő ív letölthető a http://nemzetiregiok.eu/prints/ oldal Nyomtatványok menüpontja alól.

Fotók: Csongrád Megyei Önkormányzat Sajtószolgálata/ Székely Nemzeti Tanács hivatalos facebook oldala