Nyílt nap a Mezőgazdasági Karon 1

Nyílt napot tartottak a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán, Hódmezővásárhelyen.

Komarek Levente oktatási dékánhelyettes a Rádió 7-nek elmondta, hogy a többi között tájékozódhattak a szülők és a leendő diákok a karon induló szakokról, a duális képzésről és a felvételi eljárásról. Hozzátette, különösebb előképzettség alapszakon nem szükséges a jelentkezéshez, a legfontosabb, hogy a jelentkező érdeklődjön a növénytermesztés, az állattenyésztés vagy a kertészet  iránt.

Emlékeztetett arra, a fenntartható vidékfejlesztés is fontos mérföldköve az agráriumnak – akit ez érdekel, szintén megtalálhatja a számítását a vásárhelyi karon. A képzésekre február 15-éig lehet jelentkezni, elektronikus úton.

Komarek Levente erről részletesen így beszélt: „Az alapképzésen belül három képzési területet kínálunk az érdeklődők számára, mezőgazdasági mérnöki, vadgazda mérnöki, illetve vidékfejlesztési agrármérnöki képzésekre tudnak jelentkezni. Míg a felsőoktatási szakképzés tekintetében három szakot tudunk kínálni, a mezőgazdasági, a ménesgazda, és először a gyógy- és fűszernövények. Felsőoktatási szakképzésben erre tudnak jelentkezni az érdeklődők.”

Forrás és fotó: radio7.hu