Ozzy Osbourne-nak Parkinson-kórja van

Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori vezető énekese szerdán a feleségével együtt adott érzelmes interjúban árulta el, hogy Parkinson-kórban szenved.

Ozzy Osbourne és felesége szerdán adtak interjút az amerika ABC televízióban, a Black Sabbath egykori vezető énekese szerdán az amerikai ABC televíziónak a feleségével együtt adott érzelmes interjúban tárta fel, hogy Parkinson-kórban szenved.

A 71 éves rocklegenda elmondta, hogy a betegséget tavaly áprilisban diagnosztizálták nála, és mára már annyira elhatalmasodott rajta, hogy már nem is tudja palástolni a remegését és a fájdalmait.

Azt is elmondta, hogy Svájcba készül kezelésre. Kiderült, hogy a tavalyi éve folyamatos fájdalmakkal telt. Az időszakról azt mondta, ez volt élete legnyomorúságosabb szakasza.

Elárulta, hogy az interjú alatt sem érezte a karját és a lábát, szinte teljesen érzéketlenek a végtagjai. Osbourne teljes részletességgel számolt be az egészségi állapotáról. Elmesélte, hogy tavaly áprilisban kezdődött minden, amikor elesett, utána pedig meg kellett operálni. Szerinte az orvosok sem biztosak abban, hogy az esés vagy a műtét váltotta-e ki a Parkinson-kórt.

Azt mondta, azért osztotta meg a történetét, mert – elsősorban az interneten – az terjedt el, hogy a halálos ágyán fekszik, és most lelkiismeretfurdalása van, mert nem volt őszinte a rajongóival.

„Szörnyű kihívás volt számunkra, műtétet kellett végrehajtani a nyakamon, ahol minden ideg roncsolódott. Akkor jöttem rá, hogy egy enyhe formájú….” – mondta Osbourne, de könnybe lábadt a szeme, elcsuklott a hangja, és a mondatot a felesége, Sharon Osbourne fejezte be. Ő mondta el, hogy a rocker a Parkinson-kór egyik enyhébb típusában szenved.

Az Osbourne-házaspár elmondta azt is, hogy mivel az Egyesült Államokban már a kúra minden lehetőségét kimerítették, áprilisban Svájcba utaznak orvosi konzultációra és azt követő kezelésre. A Parkinson-kór neurodegeneratív betegség, amely jelenleg nem gyógyítható. A gyógyszerek csak lassítják a folyamatot, de nem orvosolják a kórt.

Forrás: origo.hu