Az Ön receptje is bekerülhet az új vásárhelyi szakácskönyvbe!

A Nagy Hódmezővásárhelyi Szakácskönyv folytatásaként, az idei év második felében kerül kiadásra az: ÚJ VÁSÁRHELYI ÍZÖK A mi szakácskönyvünk alcímmel.

Ehhez a munkához kérik a vásárhelyi háziasszonyok, hobbiszakácsok segítségét, hogy állítsák össze a 21. századi vásárhelyiek receptjeiből álló szakácskönyvet. Elsősorban olyan egyedi készítésű – a családi- vagy baráti körben ízlett, megkedvelt és bevált – ételleírásokat várnak, amelyeknek főbb alapanyagai a környéken termelődtek, az Alföldön őshonos zöldség- és gyümölcsfélék, illetve itt élő vagy tenyésztett állatok.

Az elkészítési mód, az ízesítés és fűszerezés egyedi lehet és szabadon szárnyalhat, minden ételkategóriában (az előételektől a tésztafélékig, bio-,vegetáriánus és más ételek stb.). A beküldött receptek elbírálás alá kerülnek, szerkesztve lesznek, a könyvbe beválasztott ételleírások a beküldő neve alatt jelennek meg. Egy pályázótól legfeljebb 10 étel receptjét fogadnak be, a pontos neve, kora és elérhetősége föltüntetésével. A beküldött ételrecepteken a szerkesztők nem változtatnak. (Minden jelentkező küldjön magáról egy közlésre szánt fényképet, amely sütés-főzés közben készült. Ételfotókat is elfogadnak – a szerző elképzeléseinek közlésére – de a könyv egységes megjelenése miatt az ételek nagy része újra lesz készítve és fényképezve is.)

Minden könyvbe kerülő pályázó – függetlenül a bekerült receptjei számától – a megjelenő könyv egy példányához kedvezményesen jut hozzá.

Beküldési cím – illetve további részletekről a: benko.hmv@gmail.com  e-címen, illetve levélben vagy személyesen:  Németh László Városi Könyvtár (Benkő László nevére) 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 44.

Beküldési határidő: 2020. április 30.

A Szerkesztők: Benkő László, Csáki Zsolt, Sonkoly Ágnes.

Fotó: Illusztráció