Évértékelőt tartott Márki-Zay Péter

Kedd délután évértékelő sajtótájékoztatót tartott Márki-Zay Péter, Vásárhely polgármestere.

A város első embere kitért arra, hogy Hódmezővásárhelyen 2019-ben 410-en látták meg a napvilágot, 593-an hunytak el, és 310 házasság köttetett. Kifejtette, hogy Vásárhely a legbiztonságosabb megyei jogú városok közé tartozik. Ennek kapcsán megemlítette, hogy a polgárőrség tavaly 2 új gépjárművet kapott, illetve a kamerarendszer is fejlődött.

A polgármester elmondta, hogy a város adóbevétele 3,34 milliárd forint volt. Kiadásként többek között útépítéseket sorolt fel, valamint kátyúzásra is költött a város. Folytatódott az önerős járdaépítés is, továbbá a szúnyoggyérítésre is költött a város, 1,37 millió forintot.

Évértékelőt tartott Márki-Zay Péter 1

Kitért a városháza informatikai rendszerére is – amik körül korábban kétes ügyletek gyanúja merült fel -, azonban pontos kiadási összegeket nem közölt.

A polgármester az évértékelőn – mint ahogy minden megnyilvánulásában – minden sikertelen projektért, vagy veszteségért az előző városvezetést okolta. A kedd délutáni alkalmat is megragadta, hogy továbbvigye a kampányhangulatot. „Kastélyutazott”, fideszezett, pártállamozott, és utalt rá, hogy „majd ők megmutatják, hogy milyen az igazi sajtó”.

Évértékelőt tartott Márki-Zay Péter 2

Fotók: Gémes Sándor