Márki-Zay szintet lépett: fenyegetést küldött az ügyében ítélő bírónak (videók)

Vasárnap este Bessenyei Ferenc özvegye visszavonta a Bessenyei név használatát a vásárhelyi önkormányzattól, arra hivatkozva, hogy a vásárhelyi önkormányzat a díjat is belevonta a politikai csatározásaiba. Magyarázkodásában Márki-Zay Péter a médiába is megpróbált belerúgni.

Márki-Zay Péter a tőle megszokott módon reagált a vasárnap este történtekre: ő nem tehet semmiről, mossa kezeit, az egész egy megtervezett politikai támadás volt. A polgármester a nagy mártírkodás közepette ismét páros lábbal szállt bele a helyi sajtóba. Facebook bejegyzésében azt nehezményezte, hogy a helyi orgánumok túl gyorsan írták meg a történteket, aminek véleménye szerint egy oka lehet: „gyanús, hogy előre megírt szövegek jelentek meg a helyi Lázár-médiában.

A valóságtól természetesen ez az állítása is távol áll. Egy újságírónak az a dolga, hogy minél gyorsabban és pontosabban tájékoztassa az olvasóit. Manapság nem ördögtől való élő (írásos) tudósításokat írni a helyszínről, vagy a technika vívmányainak köszönhetően akár más helyekről. A Promenad.hu munkatársai is tudósították már élőben közgyűlésről, vagy épp labdarúgó tornáról.

Ezért aztán végképp nem értjük, hogy miért felfoghatatlan, – és bűn – ha egy helyi eseményről készült tudósítás 1 órával később már megjelenik?! Újságírók vagyunk, ez a szakmánk. Értünk ahhoz, amit csinálunk, és nem okoz különösebb problémát egy 3-4 perces beszéd leírása.

Előre megírt tudósításról tehát a Bessenyei díjátadó kapcsán sem lehet beszélni, a polgármester úr szokásához híven ismét ferdít. Ezzel együtt elismerésnek is vehetjük a vádaskodást, hiszen sikerült olyan gyorsan tájékoztatni a lakosságot, hogy az még a polgármesternek is hihetetlen.

Kívánjuk, hogy a hamarosan – ki tudja, milyen forrásból – induló Városi Televíziója is ilyen pontosan és gyorsan szolgálja a vásárhelyieket!