Hibátlanul teljesített a hétvégén a Kosársuli

Egy lépéssel közelebb kerültünk a felsőházi rájátszáshoz.

Nem épp a legenergiaspórolóbb hétvégéjét élte a Vásárhelyi Kosársuli, hisz a Békés elleni, pénteki kettős győzelem után vasárnap újabb forduló következett az NB I/B Zöld csoportjában. Az ellenfél a 18. körben az a DEAC U23 volt a Hódtói Sportcsarnokban, amely ellen már-már kötelezőnek számított a siker – egyrészt a felsőházi rájátszás reményeinek életben tartása miatt, másrészt azért, mert szeptemberben súlyos vereséget mért a debreceni csapat Tóth Tamás alakulatára. Az idegenbeli mérkőzésekre általában nem nevezik az A-csoportban is játszó fiatal tehetségeket a cívisvárosiak, ez ezúttal sem történt másként, ugyanakkor nem számíthattunk könnyű meccsre, hisz a közelmúltban mindig veszélyes ellenfélnek számított az immár Kádár Tamás irányította gárda.

Revanshoz és esélyeshez méltóan kezdett a Kosársuli, a szombaton a régiós döntőt megnyerő kadettcsapatban is meghatározó szerepet játszó, majd a Németh László Gimnázium bálján táncoló Ságodi Róbert pontjaival indult a találkozó – 15 évesen megsüvegelendő ez a teljesítmény, de szerencsére megszokhattuk, hogy Balogh Lászlóval együtt hétről hétre rászolgálnak a bizalomra. Nem volt annyira felfokozott a tempó az első percekben, ám így is sok kosár tarkította a nyitónegyedet. A Varga testvérek tripláit követően kilencpontos vezetésnél feléledt hárompontosok terén a DEAC, ám a játékrészből Bálint Erik ketteseinek is hála a mieink jöttek ki jobban, előnyt kiharcolva a folytatásra. (27-22)

A második negyed elején állandósult ez a különbség, mindkét fél szerzett pontot a palánk alól és triplából is, a 17. percben aztán átlépte a sárga mezes fór a tíz pontot. A Kosársuli-kontrollt ezúttal is a jó egyéni teljesítmények és a csapatösszhang biztosította, ez a szünetre stabil játékkal megnyugtató előnyt jelentett (50-33).

A harmadik negyedben Varga Zalán triplájánál már a húszat is átlépte a differencia, majd összekapta támadásait a vendégegyüttes, amelynek köszönhetően feljebb zárkóztak (65-53). A végjátékban azonban semmi kétséget nem hagyott afelől a Vuk Pavlovic vezette Kosársuli, hogy kié lesz a győzelem, noha igyekezett tartani a lépést a második félidőt végül egálra hozó DEAC, a higgadtság döntő faktornak bizonyult. Bálint kettesével zárult a találkozó, a 89-72-es sikerből ráadásul mind a tizenkét vásárhelyi játékos kivette a részét. Immár 9. a tabellán Tóth Tamás legénysége, mindössze a rosszabb pontaránynak köszönhetően nem előzzük meg a 8., felsőházi rájátszást érő pozícióban lévő Győrt!

NB I/B Zöld csoport, 18. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-DEAC U23 89-72 (27-22, 23-11, 15-20, 24-19)

Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Varga, Major, Borgula

Kosársuli: Kelemen B. 2, Ságodi 6/3, Varga Á. 14/6, VARGA Z. 20/12, Hargitai 6

Csere: PAVLOVIC 12, Bálint 8, Acimovic 7, Molnár 6, Rostás 4, Perák 4, Balogh –

Vezetőedző: Tóth Tamás

DEAC: Asszú 6, Neuwirth 5/3, Kiss 15/3, Opre 2, Csikai –

Csere: Gáspár 4/3, KALASSAI 18/9, Sólyom 1, Fábián -, Balázsi 12/6, Várbíró 2, Szekeres 7/6

Vezetőedző: Kádár Tamás

Tóth Tamás: “Az első negyed dobópárbajt hozott, a második negyedben már inkább mi domináltunk. Szünet után újítani tudott a tehetséges debreceni csapat, de végig tudtuk kontrollálni ezt a rangadót a mi akaratunk szerint. Kifejezetten örülök neki, hogy tizenkét játékosom vette ki a részét a sikerből, gratulálok nekik! A DEAC játékosait és stábját csak dicsérni tudom, sok sikert kívánok, további fejlődést!”

Folytatás egy újabb hazai meccsel január 25-én, szombaton, a tabellán 4. Pápa látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu