Márki-Zay megint maga alá gyűrné a teljes ellenzéket

Megint útra kel, és megint nem városa ügyeit intézi: a Hódmezővásárhely vezetésére megválasztott politikus „természetesen” a győri időközi polgármester-választásba is beleüti az orrát.

Miközben a hódmezővásárhelyi lakosok a különböző helyi áremelések, drágulások (lásd strand, uszoda) és küszöbön álló vagy belengetett sportlétesítmény-bezárások (lásd hódtói sportcentrum, konditerem ügye) miatt háborognak, és hiába várnak például a beígért ingyenes helyi tömegközlekedésre, a város vezetésével felruházott polgármester továbbra is az országos politikára összpontosítja a figyelmét. Mint megírtuk: Márki-Zay Péternek a napokban az ATV vendégeként sikerült összehoznia azt a páratlan bravúrt, hogy sem bemutatkozásában, sem a bő félórás műsorban nem hangzott el, hogy Hódmezővásárhely polgármesteréről van szó, ő maga sem ejtette ki Vásárhely nevét egyetlen alkalommal sem.

Az MSZP-elnök mellett kampányol Győrben Márki-Zay

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, önjelölt ellenzéki miniszterelnök-jelöltje a jövő héten Győrben folytatja a nagypolitikai kampánykörútját. A Facebookján olvasható meghívó szerint Márki-Zay a január 23-i, csütörtöki munkanapon 17 órától az ország másik végében haknizik, amennyiben Karácsony Gergely budapesti főpolgármester társaságában egy választási fórumon igyekszik népszerűsíteni a január 26-i győri időközin induló ellenzéki jelöltet, a Magyar Szocialista Párt győri és Győr-Moson-Sopron megyei elnökét, Pollreisz Balázst.

A Márki-Zay-kegyelt Pollreiszről és a helyi MSZP-kampányról egyébként az országos sajtó most írta meg, példátlan mélységekbe süllyedtek, mert konkrétan attól sem riadtak vissza, hogy egy győri orvos rákbetegségével igyekezzenek maguknak voksokat szerezni. A szocialista jelölt mellett még a hírhedt „Az ördög ügyvédje” is bedobta magát névtelenség mögé rejtőzve, lejárató videókkal operálva. A balliberálisok jövő csütörtökön sem mondanának csütörtököt, így a kampányfinisben Márki-Zayt vetik be.

Az időközi polgármester-választáson egyébként tehát az ellenzéki összefogásnak egy vérbeli szocialista pártkádert sikerült kiállítania, míg a Fidesz-KDNP Dézsi Csaba Andrást, a győri szívcentrum osztályvezető főorvosát indítja.