30 ezer fiatalnak térítették már vissza a nyelvvizsgadíját

Magyar nyelvből és matematikából adnak számot a tudásukról szombaton azok a diákok, akik olyan középiskolába szeretnének jelentkezni, amelyek feltételként előírják a központi írásbeli felvételi vizsgát.

A vizsgát január 18-án tartják a tanulóknak az országban, így Hódmezővásárhelyen is. Seres Imre, a Németh László Gimnázium, Általános Iskola igazgatóhelyettese lapunknak elmondta: mintegy százhatvan hatodikos és nyolcadikos osztályos gyermeket várnak az intézménybe, akik 10 órától magyar nyelvi, majd 11 órától matematikai feladatsort oldanak meg.

Mindkét tantárgyból 45 perc alatt 50 pontot szerezhetnek a diákok, akiket az érintett oktatási intézmény február 6-ig köteles tájékoztatni az elért eredményekről, illetve 8 napon belül lehetőséget kell biztosítania arra, hogy a fiatalok megtekintsék a kijavított dolgozataikat.

– A központi írásbeli felvételi vizsga a központi felvételi eljárás része, amit gimnáziumok és szakgimnáziumok írhatnak elő. A tanulók előzetesen december 6-ig jelentkezhettek erre – ismertette Seres Imre, hozzátéve, a Németh László a jövő tanévtől két hatosztályos gimnáziumi osztályt szeretne indítani.

Fotó: Illusztráció