Kosársuli U18: harmadik hely a régiós döntőn

Múlt hétvégén Nagykőrösön rendezték a junior bajnokság régiós döntőjét, ahol a Vásárhelyi Kosársuli U18-as csapata is szerepelt. Czibere Zoltán együttese délkeleti győztesként vehetett részt a négyes tornán.

A tehetséges alakulat az elődöntőben az északkeleti második jászberényi Lehel Kosársulival csapott össze, ahol sajnos nem jött össze a győzelem, ám a “bronzcsatán” sikerült felülmúlni az északkeleti első Nyíregyházát, ezzel 3. lett a csapat. Az országos főtáblára jutás, azaz a legjobb 16 közé kerülés ezúttal elmaradt, ám szomorkodásra nem lehet oka a Kosársulinak, hisz a regionális bajnokságban még fontos találkozók következnek.

Eredmények, keleti régiós döntő, Nagykőrös:

Elődöntő: Vásárhelyi Kosársuli – Lehel Kosársuli 71-78

Kosársuli: Ságodi 21/9, Kozma 1, Bodócsi 11/9, Buka, Knyur 5 /3, Balogh 5/3, Pánczél 19, Filak, Kovács, Szántó, Megyesi 9

Czibere Zoltán: “Az első mérkőzést a jászberényi csapattal játszottuk a döntőbe jutásért. Az első negyedben nagyon kapkodó játékot mutattunk és nagyon nehezen tudtunk a kosárba találni így pár ponttal meglépett a vendég csapat. A negyed közepére azonban rendeztük sorainkat és utolértük ellenfelünket. A második negyedben felváltva vezetett mindkét csapat, így döntetlennel mehettünk a szünetre. A második félidő első perceiben azonban érthetetlenül szétesett a játékunk úgy támadásban mint védekezésben. Ezt pedig remekül használta ki ellenfelünk és átrohant rajtunk (12-29). Így tetemes hátrányba kerültünk a negyed végére (52-69). Az utolsó negyedben mindent megpróbáltunk, hogy vissza jöjjünk a mérkőzésbe. Ami részben sikerült is, azonban mikor újra látótávolságba kerültünk nem hoztunk jó döntéseket és nem sikerült a fordítás. Sajnos megérdemelt vereséget szenvedtünk.”

Bronzmeccs: Vásárhelyi Kosársuli – Nyíregyháza 91-78

Kosársuli: Ságodi 26/9, Kozma 1, Bodócsi 19/6, Buka, Knyur, Balogh 10, Pánczél 20, Filak 7/3, Kovács 6/6, Szántó, Megyesi 2

Czibere Zoltán: “A második mérkőzésünkön próbáltunk mindent beleadni és megszerezni a 3.helyet. Ami sikerült is és helyenként jó játékkal megszereztük a győzelmet.”

Forrás és fotó: vasarhelyikosarsuli.hu