Kosaras hétvége a Hódtóiban: három nap, három meccs!

Intenzív hétvége vár a vásárhelyi kosárlabdasportra, hisz péntek és vasárnap este is pályára lép a Kosársuli a Hódtói Sportcsarnokban: előbb a Békés, majd a DEAC érkezik. Minden szurkolóra szükség lesz!

A jó 2019-es évzárást követően Újpesten gyakorlatilag beigazolódott a papírforma: U20-as csapatunk esélyeshez méltóan nyert, míg a felnőttek vereséget szenvedtek a kiváló erőkből álló lilák ellen. A ritmust olyannyira fel kell venni, hogy január 17-én és január 19-én is hazai környezetben lépnek pályára együtteseink. Előbb a Békés halasztási kérelmének megfelelően pótoljuk a rangadót (egyben az U20-asok is megmérkőznek), majd vasárnap a DEAC U23 érkezik a Hódtóiba. A fiataloknak fontos, hogy hozzák a kötelezőt és tovább ragadjanak a listavezető Pécsre, míg a felnőttcsapat két győzelemmel óriási lépést tenne a felsőházi rájátszás felé – a Békés a 14. a tabellán, míg a debreceniek a Kosársulit egy hellyel megelőzve a Zöld csoport 10. pozíciójában tanyáznak. Szeptemberben mindkét gárda legyőzte a vásárhelyit, így eljött az idő a revansra.

“Két fontos mérkőzés vár ránk a hétvégén, szerencsére hazai környezetben” – kezdte esélylatolgatását vezetőedzőnk, Tóth Tamás.

“Pénteken este várhatóan rangadót játszunk a Békéssel, annak minden szépségével és feszültségével. Évek óta nagy csatákat vív a két egyesület egymás ellen, így különösebben nincs jelentősége a jelenlegi helyezéseknek szerintem.

Jól ismeri egymást a két társaság, sok meglepetést nem tudunk egymásnak nyújtani. Ismerjük a Békés erősségeit és természetesen a gyengébb pontjaikat is, ezeket szeretnénk kamatoztatni.

Az Újpest elleni vereségünk után úgy gondolom, mindenki duplán bizonyítani szeretne nálunk, így a motivációval nem lesz gond. Úgy készülünk, hogy mindenki egészséges, tehát mindenki játszani is fog pénteken.

Egy nap pihenő után, vasárnap este a fiatalokból álló DEAC U23-at fogadjuk. Ősszel komoly verést mértek ránk Debrecenben, lesz miért törlesztenünk nekik. Idegenbe nem a legerősebb összeállításukban szoktak elutazni, de így is roppant dinamikus, tehetséges társaság. Agresszív védekezésükhöz sok távoli dobás és nagy rohanás párosul.

Komoly erőpróba lesz ez a hétvége számunkra, de mindenképpen két győzelemre játszunk, amivel a tavaszi rájátszás felé nagy lépést tehetnénk. Közel tökéletes játékkal, több egyéni extra teljesítménnyel van erre esélyünk. Nagyon jó érzés lenne pénteken és vasárnap este is több száz vásárhelyi szurkoló előtt játszani, minden kézre szükségünk lesz!”

A Vásárhelyi Kosársuli-Békés rangadó január 17-én, pénteken 18 óra 30 perckor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban, előtte, 16 órától az U20-asok mérkőznek. Január 19-én, vasárnap szintén 18 óra 30 perc a kezdés, ekkor a DEAC U23-mal néz farkasszemet Tóth Tamás csapata. A mérkőzésekre a belépés ingyenes, mindenki drukkerre extra szükség lesz!

Hajrá, Kosársuli!

Forrás és fotó: vasarhelyikosarsuli.hu