Mártélyon is busók űzik el a telet 1

Február 29-én Mártélyon is busókkal űzik el a telet. A részletes program még pontosítás alatt áll, a szervezők hamarosan jelentkezne a részletekkel.

Annak érdekében, hogy a Busók Mártélyon rendezvény az első pillanattól az utolsóig valódi élmény legyen mindenki számára, az alábbiakat ajánlják a szervezők a rendezvényre látogatók figyelmébe.

-A rendezvény sötétben kerül lebonyolításra, így aki teheti és kedvet érez iránta az fáklyával érkezzen a rendezvényre!

– Nem ajánlott kiskorú gyermeket egyedül engedni a busók közelébe mivel a busóálarcon a szemnek fúrt kis lyuk miatt a busónak nincs térlátása, ezért a mellette, alatta, felette lévő tárgyakat, korlátozottan látja!

– A kisze báb égetésnél nagy a füst illetve a tüzet körülállók azt belélegzik, valamint parázs és pernye szállhat a ruhájukra, bőrükre ezért kérjük kedves vendégeinket, hogy ezen területet biztonságos távolságból közelítsék meg. Az ilyen okból bekövetkezett károkért az Ete Népe Történelmi Egyesület illetve a Község Önkormányzata nem vállal felelősséget!

– A rendezvény ideje alatt sötét lesz ezért a gyerekekre mindenki fokozottan figyeljen a tömeg illetve a közeli holtág vízére tekintettel illetve az esetleges eltévedés megakadályozása miatt.

-A rendezvény a szervezők és a rendőrség által felügyelt területen kerül lebonyolításra!

– A rendezvényen erős hanghatások lesznek! Ágyúk, puskák stb!

Mártélyon is busók űzik el a telet

Fotó: Facebook