Készülőben Székkutas rendezvénynaptára

Hétfő délután összeültek Székkutas civil szervezetei, hogy megvitassák és elkészítsék a település rendezvénynaptárát. A tanácskozáson megvitatták a különböző programok időpontját, helyszínét és témáját.

2010 óta minden évben összeül Székkutas valamennyi civil szervezte, sportszervezete és egyházi tanácsának tagja annak érdekében, hogy megvitassák az adott év kulturális rendezvényeit.

Készülőben Székkutas rendezvénynaptára 2

A településen a rendezvények döntő részét a civil szervezetek szervezik, amikhez az önkormányzat minden segítséget megad. A hétfő délutáni kerekasztal beszélgetésen a felek döntöttek a rendezvények időpontjáról, helyszínéről, és témájáról.

Szél István, a település vezetője elmondta, hogy a részletek megvitatása után minden háztartásba eljuttatják a 2020-as rendezvénynaptárt, így minden székkutasi időben értesül a programokról. Az önkormányzat pályázati forrásokkal és önerőből is segíti a civileket. Körülbelül 13-14 millió forintot fordítanak a rendezvények támogatására, amin felül minden egyesület ingyenesen veheti igénybe az önkormányzati épületeket.

Készülőben Székkutas rendezvénynaptára 1

Székkutason közel 20 civil szervezet működik, akiknek a hétfői tanácskozás segített úgy összeegyeztetni a saját rendezvényeiket, hogy egyik se ütközzön a másikéval.