Kipukkadt a Momentum lufija

Aki a Momentum tagja, nem lehet tagja a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM) is, mivel ez utóbbi szintén politikai szervezetnek tekinthető – derül ki a párt etikai és felügyelőbizottsága által hozott határozatból, amely a Magyar Hanghoz is eljutott.

A testület egy párttagtól érkező beadvány alapján vizsgálta meg a kérdést. A döntés indoklásában kitértek arra, hogy bár a jogszabályok pontosan meghatározzák a politikai párt fogalmát, ám azt nem, mi tekinthető politikai szervezetnek. Ezért rögzítették a politikai szervezet fogalmi alapjait, majd megállapították, hogy alapszabályuk értelmében ez esetben – azaz a Momentum és az MMM viszonylatában – is összeférhetetlenség áll fenn. Kitértek arra is, hogy az MMM és a Momentum között csak informális és nem formális megállapodás van az együttműködésről.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom civil szervezetként lett bejegyezve 2018 novemberében, elnöke Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. A szervezet célja, hogy minden választókörzetben tető alá hozza az ellenzéki összefogást oly módon, hogy választások alkalmával a kormánypárt jelöltjével szemben egyetlen ellenzéki jelölt induljon.

Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán azt reagálta, hogy tárgyalásokat kezdeményez a Momentummal az együttműködés érdekében.

Forrás: magyarhang.hu
Fotó: Archív