Újpesten kezdi az évet a Kosársuli

Szusszanásnyi pihenőt követően folytatódik az NB I/B Zöld csoportjának 2019-2020-as idénye a Vásárhelyi Kosársuli számára. Immár a visszavágók jönnek a szezonban, az U20-as és a felnőttcsapat január 11-én, szombaton Újpestre látogat.

Nem kezdődik könnyen tehát az új év, főleg annak tükrében, hogy mindkét fronton jó erőkből állnak a lilák. Fiataljaik a tabella 5. pozícióját foglalják el, ám az idényt fantasztikusan teljesítő, jelenleg ezüstérmes helyen álló mieink így is esélyesként lépnek pályára. Októberben, a Hódtói Sportcsarnokban 96-63 hazai siker lett a végeredmény, Tóth Tamás gárdájából akkor Kelemen Norbert volt a legeredményesebb a maga 23 pontjával és 9 lepattanójával.

Felnőttcsapatunk is remekül zárta 2019-et, ám bravúrra lenne szükség a bajnokesélyes, pillanatnyilag második, 12-3-as mérleggel álló fővárosiak otthonában. Dejan Mladenovic együttese ősszel húsz ponttal nyert Vásárhelyen (67-87), és januárban már játszott egy meccset, a DEAC-ot verték Újpesten. A mieinknek erőt adhat, hogy karácsony előtt meglett az első idegenbeli siker Szolnokon.

“Az ellentétes mutatók szerint sem mi vagyunk az esélyesek, hiszen a feljutásért küzdő Újpest otthon egyedül a Pécs ellen bukott egyszer hét győzelme mellett, míg mi csupán egyetlen győzelmünk mellett hétszer veszítettünk idegenben” – fogalmazott esélylatolgatásában vezetőedzőnk, Tóth Tamás.

“Szűk rotációval játszanak, de akik a pályán vannak, mind minőségi játékosok, nem véletlenül ennyire eredményesek. Náluk pattogtat a mezőny legjobb légiósa Rackley személyében, aki szinte egyedül is megnyert már nekik több fontos meccset. Kiemelném Nagy Krisztiánt is, de mellette Surmann, Franczva, Széphelyi is kiemelkedik a posztján. Jó edzőjük van, igazából talán nincs is gyenge pontjuk.”

Kellemetlen emlékünk van az Újpest ellen, hiszen a szezon elején húsz ponttal vertek minket Vásárhelyen. Azóta sok minden változott a játékunkban pozitív irányba, így mindenképpen szeretnénk egy jó meccset játszani az otthonában pláne masszív újpestiek ellen. A nyomás az ellenfelünkön van az eredménykényszer miatt, nekünk nincs veszítenivalónk. Nálunk eddig úgy néz ki, mindenki hadra fogható, így teljes kerettel tudunk utazni.

Az Újpest-MT-Vásárhelyi Kosársuli bajnoki január 11-én, szombaton 17 óra 30 perckor kezdődik az újpesti Bajza József Általános Iskola tornatermében. Az U20-asok előtte, 15 órától lépnek pályára.

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu / Nagy Benjámin