Döntött a bíróság: letöltendő börtönt kaptak a SZEVIÉP-vezetők

Jogosnak tartja az Országos Bírói Hivatal új elnökének vizsgálatát a Szeviép-ügyben a Szegedi Törvényszékkel kapcsolatban Völner Pál – ismertette a Hír Tv.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Magyarország élőben című műsorunkban kifejtette: több bírói vezető esetén is összeférhetetlenség merült fel az ügyben. A politikus reagált Botka László szegedi polgármester azon kijelentésére is, melyben a Szegedi Törvényszéket ért kritikák kapcsán diktatúrát emlegetett.

Ön szerint túlzó volt a beavatkozás? – tette fel kérdését Völner Pálnak a műsorvezető Földi-Kovács Andrea.

„Szerintem beavatkozás nem történt, mivel az Országos Bírósági Hivatal elnöke rendelte el és semmilyen kormányzati, parlamenti, vagy egyéb lépés nem történt. A politikusoknak választott képviselőknek minden joga megvan, ahogy Botka úrnak, mint polgármesternek is, aki szintén véleményt nyilváníthat, hogy bizonyos döntésekkel kapcsolatban a társadalom véleményét, a választóik véleményét tolmácsolják. Ebben az ügyben szerintem a polgármester úr vesztésre áll. Tehát az emberek igazságérzetét sérti, hogy eltűnik több milliárd forint, nem fizetnek ki több száz alvállalkozót – mikor megvan a kár, megvan, hogy ki okozta a kárt. Az elsőfok megállapította a felelősséget is, majd a másodfokon jön egy az összeférhetetlenségi szabályokba ütköző tanácsösszeállítás. Látható a gazdasági kapcsolat az érintett körrel. Botka Lászlót szerintem ide sorolhatjuk, miután elég vehemensen szólalt fel mind a két foknál. Az a része a dolognak, hogy bizonyítottság hiányában futni hagyják azokat, akik ezt a cselekménysorozatot elkövették, ott szerintem még a szegedi választók sem állnak be Botka László mögé ebben az ügyben.” – foglalta össze véleményét Völner Pál.

A teljes adás IDE kattintva tekinthető meg.

Forrás: hirtv.hu
Fotó: Archív