Farkasfalkát videóztak a Bükkben: lakott területhez egészen közel bóklásztak

Egy túrázó készítette a felvételt. A vadállatok egy környékbeli település, Ómassa felett, pár száz méterre a lakott területtől bóklásztak. Mostanában van a párzási időszakuk, ami miatt élénkebbek. Magyarországon a szürke farkas már régóta fokozottan védettnek számít.

Nyolc farkast videózott egy túrázó a Bükkben, vasárnap reggel 8 körül. A felvétel Facebookon is megjelent.

“Azt tudjuk, hogy van farkas a Bükkben hivatalosan is, de hogy pontosan mennyi, esetleg kell-e félni tőlük, az talány” – írta a posztoló, akinek a bejegyzését az Index szúrta ki. A bejegyzésben az is olvasható, hogy ennyi farkas már elég ahhoz, hogy falkának lehessen nevezni őket. Az állatok ráadásul, mint kiderült, egy környékbeli település, Ómassa felett, pár száz méterre a lakott területtől bóklásztak, ami a videó megosztója szerint “akár elgondolkodtató is lehet”.

A Magyarországon élő szürkefarkas-populációról nincsenek pontos adatok, ugyanis ezek az állatok meglehetősen rejtőzködő életmódot élnek. 1993 óta védett, 2001 óta pedig fokozottan védett fajnak számít itthon. Mostanában van a párzási időszakuk, ilyenkor elég élénkek – ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy ilyen videó készülhetett róluk.

Forrás: hellovidek.hu